Американський мільярдер Джордж Сорос хоче отримати контроль над анонімними і авторськими Telegram-каналами, які на президентських виборах в Україні стали однією з ключових складових digital-стратегії перемоги Володимира Зеленського. Про це повідомляє Telegram-канал «Разведчик».

«Міжнародний Фонд Відродження розробляє програму грантової підтримки українських авторських телеграм-каналів: стратегія роботи фонду коригується у зв'язку з тим, що Telegram впевнено займає вагому частку в медіа-просторі України, і стає фактором, який визначає основні тренди — готується грантова підтримка 30 учасників у розмірі $2 млн на рік.

З достовірних джерел стало відомо, що PR-агентства, близькі до інвестиційної компанії Dragon Capital Томаша Фіали, який тісно інтегрований із структурами Джорджа Сороса, ведуть переговори про купівлю пулу з 50 найбільших анонімних телеграм-каналів України.

Джордж Сорос

Структури Сороса активізували свою роботу для того, щоб перехопити ініціативу і перешкодити Віктору Медведчуку отримати вплив над цією частиною медіа-простору України: розрахунок на осіннє протистояння за скасування мораторію на продаж землі. Поставлено завдання сформувати пул з 80 телеграм-каналів, щоб вони не дісталися Медведчуку», - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що у будинку, де живе колишня керівниця НБУ Валерії Гонтарєвої тривають обшуки.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України Володимир Зеленський зустрівся з фінським колегою Саулі Ніїністе.

Також портал Знай.uа писав, що обговорювали Зеленський і Коломойський на зустрічі.