Джорджа Сороса визнали "людиною року" за версією британської газети Financial Times.

Визнання американський фінансист удостоєний завдяки його "незмінним цінностям і підтримки ліберальної демократії". Про це повідомляє Financial Times.

Щороку видання обирає "людини року" з огляду на його досягнення. У випадку із Соросом цей вибір був пов'язаний з його цінностями, які він незмінно представляє.

"Більше трьох десятиліть Сорос використовував філантропію для боротьби з авторитаризмом, расизмом і нетерпимістю. Завдяки своїй давній прихильності відкритості, свободи ЗМІ та прав людини, він викликав гнів авторитарних режимів і, все частіше, народних популістів, які продовжують завойовувати позиції, особливо в Європі", - пише Financial Times.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У виданні відзначили, що 88-річний Джордж Сорос став символом ліберальної демократії і відкритого суспільства. Народився в Угорщині, однак в 17 років поїхав з країни і вступив до Лондонської школи економіки і політичних наук, яку успішно закінчив через три роки.

У 1950-ті роки Сорос переїхав до США і почав працювати фінансистом. Пізніше він заснував фонд Quantum і став одним з успішних спекулянтів. Сорос фінансував чорношкірих студентів. До кінця 1980 року на рахунках Сороса було вже близько 100 млн дол.

Нагадаємо, відомого російського мільярдера Дмитра Риболовлєва затримали в Монако.

Як повідомляв портал Знай.ua, американський мільярдер Сорос отримав "конверт смерті"

Також Знай.ua писав, підприємство мільярдера і порадника президента Юрія Косюка (ТОВ "Вінницька птахофабрика") 1 листопада отримало 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій. А всього за рік – 812 мільйонів гривень.