У вівторок, 23 жовтня, у світові ЗМІ просочилася новина про можливий замах на американського мільярдера Джорджа Сороса.

Про це повідомляє New York Times.

За повідомленням ЗМІ, відомому фінансисту, засновнику фонду "Відкрите суспільство", Джорджу Соросу підклали в поштову скриньку вибуховий пристрій.

Вибухівка була виявлена в понеділок, 22 жовтня, в скриньці біля будинку Сороса в Нью-Йорку.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Правоохоронці отримали повідомлення про підозрілий пакет приблизно о 15:45 за місцевим часом.

"Співробітник резиденції відкрив пакет, виявивши те, що, здавалося, було вибуховим пристроєм", - сказано в заяві поліції.

Поліція США
Поліція США

Співробітник відніс пакет у лісосмугу і викликав правоохоронців. Фахівці саперної служби прибули і підірвали його. Самого Сороса в цей час не було вдома.

У поліції наголошують, що 88-річний Сорос давно піддається нападкам з боку правих в США і Європи. Зокрема, з боку уряду Угорщини на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном.

Фонд Сороса в Будапешті був оголошений "іноземним агентом". У зв'язку з цим було прийнято рішення про переведення будапештського офісу фонду в Берлін. Уряд Угорщини звинувачує Сороса, зокрема, у сприянні нелегальній міграції в країну.

Нагадаємо, відомий американський інвестор і фінансист Джордж Сорос зробив невтішний прогноз: світу загрожує повторення фінансової кризи, яка паралізувала все 10 років тому.

Про це експерт заявив в Парижі, виступаючи на конференції, передає видання Bloomberg. Мільярдер вважає, що криза може наступити, якщо капітал піде з ринків, що розвиваються, а курс американської валюти продовжить рости. Сорос вважає, що руйнування трансатлантичного союзу Європейського Союзу та Сполучених Штатів спровокує ряд проблем в європейській економіці і в кінцевому підсумку можуть девальвувати валюти країн, що розвиваються.


Як писав раніше Знай.ua, «соросовські грантоїди» з VoxCheck, відпрацьовуючи гроші американського мільярдера, вдаються до відвертих маніпуляцій.

Про це заявили в прес-службі Громадського руху «Український вибір - Право народу».


Також Знай.ua писав про те, що саме міжнародний фінансист і власник мережі грантових організацій Джордж Сорос - це справжній замовник скандалу навколо відпочинку президента Петра Порошенка на Мальдівах.