У Центральній геофізичній лабораторії України ім. Срезневського заявили, що на вулицях Києва бути небезпечно. У повітрі зафіксували значне перевищення дози шкідливих речовин.

Зокрема, смертельно небезпечний чадний газ (СО) в столиці вище норми в чотири рази.

Серед лідерів забрудненого повітря в Києві Мінський масив в Оболонському районі (156 одиниць забруднення), бульвар Перова (145 одиниць) і масив Райдужний (122 одиниці) в Дніпровському районі. Норма загального індексу забруднення становить від 0 до 50 одиниць.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації, стан повітря в Києві погіршився через пожежу на торфовищах в Обухівському районі Київської області.

За словами фахівців, у випадках задимленості краще обмежити перебування на відкритому повітрі, а дітям і вагітним жінкам і зовсім слід відмовитися від тривалих прогулянок. Крім того, киянам радять тримати вікна закритими, особливо вночі і вранці. А при відкритті вікон потрібно завішувати кватирки вологою тканиною і періодично її міняти. Крім того, фахівці радять збільшити вживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.
Якщо ж з'явилася задишка, кашель або безсоння – необхідно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв раніше Знай.ua погода на початок тижня: жовтневе літо намертво вчепилося в Україну

Також Знай.uа писав про те, що Вінниця перетворилася на туманний Альбіон, моторошно і чудово: фото.