На території Донецької та Луганської областей України тривають роботи з розмінування території. Так, група розмінування вже знешкодила дев'ять предметів, які могли бути смертельно небезпечними.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил на Донбасі на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Фахівці інженерної служби Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, продовжують роботу з розмінування Донецької та Луганської областей для забезпечення безпеки громадян. За минулий тиждень зведена група розмінування знайшла та знешкодила дев’ять потенційно небезпечних предметів", - йдеться у повідомлення прес-служби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Повідомляється, що фахівці знайшли також старі вибухонебезпечні предмети, дію яких неможливо передбачити зараз, адже вони багато років пролежали у землі.

[quote author=""]"Так, під час перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів околиць Федорівки, що на Донеччині, особовий склад зведеної групи розмінування виявив шість артилерійських снарядів. Вибухонебезпечні предмети ідентифіковані як німецькі протитанкові снаряди калібру 50 мм часів Другої світової війни. Усе знайдене зведеною групою розмінування було знищено встановленим порядком", - додала прес-служба ООС./quote]

Нагадаємо, американські бомбардувальники з'явилися над Чорним морем, українці завмерли: що відбувається.

Як повідомляв Знай.uа офіцери НАТО оцінили тренування українських військових: видовищні кадри.

Також Знай.uа писав, бойовики щосили обстріляли ремонтників на Донбасі: у штабі ООС повідомили сумні новини.