В четвер, 24 жовтня біля Верховної Ради України пройшла акція за заборону хутрового виробництва в Україні. На запрошення гуманістичного руху UAnimals в події взяли участь активісти з Великобританії, Німеччини та Польщі, США та інших країн.

Цими днями в Києві проходить зустріч міжнародного Fur Free Alliance - об'єднання зоозахисних організацій, що борються за відмову від хутра в різних країнах світу.



"Течія обертається проти практики виробництва хутра в Європі та по всьому світу, оскільки стурбованість добробутом тварин та етики хутра продовжує зростати" - каже кураторка Fur Free Alliance Бріджит Оеле. - "Сьогодні 15 європейських країн запровадили законодавство для припинення хутрового виробництва, і буде відмовлятись ще більше. Сучасні споживачі просто не хочуть, щоб дикі тварини страждали від сильного болю і страху заради моди. Економічно та етично хутряна промисловість є очевидно поганою інвестицією."

Під час акції активісти підписали звернення до Президента, Кабінета Міністрів та Верховної Ради України. Заборона хутрового виробництва була однією з вимог і Всеукраїнського маршу за тварин, який цього року пройшов у 24 містах України.

"Ми переконані, що однією із наступних країн, що здійснять гуманістичний крок відмови від хутрового виробництва, має стати Україна" - каже представниця UAnimals Ольга Чевганюк - "Окрім того, ми продовжуємо переконувати українців у важливості відмови від натурального хутра. Бо саме попит породжує пропозицію".

Нагадаємо, на сьогоднішній день про відмову від натурального хутра заявило кілька десятків дизайнерів Ukrainian Fashion Week: від Andre Tan до Elena Reva, від LAKE до BEVZA. Окрім того, від продажу натурального хутра відмовилися маркет Кураж Базар, фестиваль Made in Ukraine та сервіс Oh my Look!

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Нагадаємо, близько двох сотень лондонських зоозахисників влаштували благодійний забіг

Як повідомляв портал Знай.ua, у популярному київському супермаркеті створили справжню каторгу для папужок.

Також Знай.ua писав, на контрабанді попалася львів'янка, яка намагалася автомобілем провезти норкові шкури у великій кількості.