Міністерство соціальної політики змінило процес отримання субсидії - тепер отримати таку грошову допомогу від держави стало простіше. Однак експерти розповіли, що у таких нововведеннях є свої плюси та мінуси.

Про це повідомляє "Сегодня".

"Логіку призначення субсидії тільки сільським пенсіонерам, а не всім пенсіонерам, які проживають спільно, але зареєстровані за різними адресами, зрозуміти складно", - заявив старший консультант з питань соціального захисту населення Інституту місцевого розвитку Антон Левицький.

Українцям спростили оформлення субсидій
Українцям спростили оформлення субсидій

На думку експерта, таким людям можна було б подвоїти норми, на які призначається субсидія, замість неврахування їх доходів при оформленні держдопомоги. Адже у одного з подружжя, не зареєстрованого за даною адресою, доходи можуть бути значними і не дозволять отримувати субсидію, що створює лазівку для зловживань.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

А ось збільшення "цензу" доходів для претендентів на субсидію експерти оцінюють негативно для субсидіантів і пояснюють просто: треба зменшити число претендентів на держдопомогу.

Юлия Соколовская
Юлия Соколовская

Зазначимо, що заходи зі спрощення процедури отримання субсидії, за словами міністра Соколовської, дозволять або в принципі отримати, або збільшити держдопомогу на оплату комуналки всім перерахованим категоріям субсидіантів.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці залишаться без улюблених фільмів і серіалів: популярні сайти закриті назавжди, що робити.

Також "Знай.uа" писав, що президент МАУ повідомив українцям печальні новини, вперше за 27 років: "Не хочу повторювати".