Українці можуть залишитись без улюблених серіалів через блокування популярних піратських сайтів. Днями низка громадських організацій домоглася відключення сервісів, пов'язаних з стрімінговим плеєром Moonwalk. З його допомогою діяли такі популярні сайти, як HDrezka, Baskino, "ГідОнлайн" і KinoGo. Передають "Вести".

За словами продюсерів, піратський контент завдає величезної шкоди кіновиробництву. Однак, українські кіношники не вважають, що блокування Moonwalk якось вплине на ситуацію в цілому. З'явиться величезна кількість сайтів-одноденок для перегляду контенту онлайн. Частина з "піратів" поповнить кількість глядачів на легальних платформах, таких як MEGOGO і Neflix.

"В кілька наступних днів після закриття moonwalk.cc ми спостерігаємо приріст трафіку сумарно близько 10%. Частина цього приросту, цілком ймовірно, обумовлено закриттям контенту на піратських сайтах. Правда, у підпосників цей трафік поки не конвертується і абсолютно зрозуміло чому”, - директор з маркетингу та стратегії платформи MEGOGO Іван Шестаков.

Як зазначив генпродюсер ТБ-каналів Star Media Олексій Шульдешов, зникнення Moonwalk - велика перемога для кіноробів, але реальні зміни настануть лише тоді, коли українці навчаться платити за якісний контент.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, названо 10 найбільш небезпечних запитів в Google.

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали ремастерінг легендарного Doom 64.

Також портал Знай.ua писав, Netflix покаже боротьбу Роберта Де Ніро і Барака Обами проти Трампа.