Росія нещодавно звільнила українських полонених моряків, однак кримінальну справу щодо них досі не закрила. Моряки залишаються у статусі обвинувачених й РФ може в будь-який момент викликати їх до суду або подати в розшук.

Про це заявив адвокат українців Микола Полозов, передає видання "Крим.Реалії".

"Є дуже серйозна небезпека, що російська влада може оголосити моряків в розшук, якщо вони не будуть з'являтися за викликом слідчого або в суд", - сказав Полозов.

Микола Полозов

За словами Миколи Полозова, після звільнення моряків було вирішено розформувати команду адвокатів, але робота над тим, щоб добитися закриття "справи" триває.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Після звільнення моряків було прийнято рішення розформувати команду адвокатів, далі цією справою я займаюся… Справа не припинено, природно, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них в майбутньому ніяк не відгукнулися, для того, щоб цю справу припинити в цілому", - пояснив адвокат.

українські моряки
українські моряки

Зазначимо, що РФ відкрила справу проти 24 моряків ВМС України. Хлопців звільнили 7 вересня в рамках обміну полоненими між Україною і Росією. Втім, у Росії справу проти них не закрили. Окрім того, агресор не повернув кораблі українців.

Нагадаємо, Пальчевський вказав на пристрасті у партії "Слуга народу": "Подивився на воду, понюхав повітря".

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков, Гончарук та інші "слуги народу" стали супергероями: кадри, варті коміксів.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".