Сучасний ритм життя диктує свої закони, пов'язані з оперативним доступом до мережі інтернет. Українські оператори зв'язку почали надавати послуги 3G, 4G, які частково замінили домашнє підключення до інтернет-провайдерам.

Головна вимога до інтернету - це швидкість. Але важливо і те, яка сума в місяць приходить в рахунку за використання інтернету. Ми перевіримо, які тарифні плани пропонують українські оператори, чи вигідно підключати домашній інтернет і які актуальні акції запущені в операторів.

Мобільно

Найпоширеніший вид використання інтернету - мобільний. Все більше сайтів і програм адаптуються до мобільним користувачів. Це природній процес, пов'язаний з прискоренням ритму життя. Так як багато українців використовують інтернет на телефоні не тільки для розваг, але і для роботи, можна говорити про те, що більш актуально на сьогоднішній день отримувати якісні послуги бездротового зв'язку.

Мобільний інтернет

За даними 2018 року, з усіх українців, що використовують мережу інтернет, 78% користуються для цього смартфонами. Через відвідування сайтів через смартфони, компанії різко перейшли на мобільні версії, щоб спростити життя користувачам і збільшити продажі. Але не всі оператори мобільного зв'язку готові надавати доступний інтернет з достойною швидкістю.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Київстар

Один з найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні пропонує тарифи для своїх абонентів за передоплатою і контрактом. Передплачені номери можуть бути підключені до тарифів, які включають використання мобільного інтернет-трафіку:

  • Спілкування без меж. Тариф розрахований на несистематичне використання інтернету. Вартість пакету 125 грн в місяць. Мобільного інтернету буде небагато - 3000 Мб. Але якщо ваша картка і телефон підтримують 4G режим прийняття інформації, то швидкість буде відповідати сучасному швидкому підключенню.

  • Розваги без меж. Тарифний план розрахований на використання соціальних мереж, ігор і музики без обмежень. Вартість тарифу 175 грн в місяць, інтернет-пакет буде складатися з 6000 Мб. Якщо ваша картка і телефон підтримують 4G режим прийняття інформації, то швидкість буде відповідати підключення.

  • Відео без меж. Тариф розрахований на тих, хто постійно використовує смартфон для програм з відео-контентом. Вартість тарифу 225 грн і в пакет включено 9000 Мб інтернету. Всі соціальні мережі, багато аудіо і відео програми в безлімітному доступі. Якщо ваша картка і телефон підтримують 4G режим прийняття інформації, то швидкість буде відповідати підключення.

  • Максимальний Безлім. Тариф дає можливість використовувати інтернет без обмежень на смартфоні і планшеті. Вартість тарифу 300 грн в місяць. Всі соціальні мережі, багато відео і аудіо програми теж в безлімітному доступі. Є можливість скачування фільмів без обмежень. Якщо ваша картка і телефон підтримують 4G режим прийняття інформації, то швидкість буде відповідати підключення.

Мобільний інтернет

Водафон

Водафон активно пропагує використовувати їх швидкий 4G інтернет, створюючи тарифні плани, засновані на лояльних умовах інтернет-послуг.

  • SuperNet Start. Тариф вартістю 90 грн в місяць дозволяє використовувати 6 Гб інтернету в місяць. Оператор обіцяє підключення 4G/3G, в залежності від того, який вид зв'язку підтримує ваша сім-карта і смартфон.

  • SuperNet Pro. Вартість тарифного плану 125 грн в місяць. Абоненти зможуть використовувати 10 Гб інтернету в місяць, безлімітне використання соціальних мереж і деяких відео-додатків. Оператор обіцяє підключення 4G/3G, в залежності від того, який вид зв'язку підтримує ваша сім-карта і смартфон.

  • SuperNet Unlim. За 185 грн в місяць абонент отримує безлімітний доступ до інтернет-послуг на своєму смартфоні, можливість слухати музику і використовувати соціальні мережі без обмежень. Оператор обіцяє підключення 4G/3G, в залежності від того, який вид зв'язку підтримує ваша сім-карта і смартфон.

Мобільний інтернет

Лайфцел

Оператор мобільного зв'язку Lifecell спочатку позиціонував себе, як оператора, що надає швидкісний інтернет за найкращими цінами. У даний момент тарифна сітка Лайфу виглядає так:

  • Лайфхак. Оператор надає 20 Гб інтернету та мобільний зв'язок за 150 грн в місяць. Чотири популярні соцмережі будуть використовуватися безлімітно, а невикористаний трафік можна перекинути на наступний місяць. Оператор обіцяє підключення до 4G і 3G зв'язку.

  • Інтернет-спека. За 60 грн в місяць абонентам надається 20 Гб інтернету. Чотири популярні соцмережі будуть використовуватися безлімітно, підключення буде здійснюватися до 4G і 3G зв'язку.

  • ХайП. Тариф передбачає 7 Гб інтернету на місяць за 100 грн. Чотири популярні соцмережі будуть використовуватися безлімітно, підключення буде здійснюватися до 4G і 3G зв'язку.

  • Хітмейкер. Тариф створений для любителів музичних каналів, коштує 100 грн в місяць і передбачає 8 Гб інтернет-трафіку. Популярні соцмережі і месенджери будуть використовуватися безлімітно, підключення проводиться через 4G і 3G зв'язок.

  • Смарт сім'я. Тариф можна вибирати, він загальний для декількох номерів (3 або 5). Вартість залежить від виду пакету, один абонент оплачує мобільний та інтернет-зв'язок для трьох/п'яти абонентів. У пакети входять 12 Гб, 20 Гб іл 30 Гб інтернету, в залежності від вартості тарифу.

  • PLATINUM. Один з найдорожчих і об'ємні тарифів оператора. Передбачає 250 грн в місяць абонплати, куди входить 40 Гб інтернету + невикористаний трафік за минулий період. Чотири соціальні мережі використовуються безлімітно, а підключення проводиться через 4G і 3G зв'язок.

По-домашньому

Крім величезної кількості тарифів для користувачів мобільним інтернетом, оператори пропонують варіанти підключення домашнього інтернету. Цей варіант підходить для тих, хто живе за містом або частина переїжджає, або не згодний з тарифами локальних інтернет-провайдерів.

Мобільний інтернет

  • Lifecell пропонує тариф “Гаджет” з різною вартістю - 150 грн та 250 грн на місяць. Підключення проводиться через роутер.

  • Vodafone пропонує тариф “Device L”, який підходить для модемів та роутерів. В ціну 130 грн входить 30 Гб інтернету.

  • Київстар давно надає послуги домашнього інтернету і зараз радує акцією з підключенням до мережі за 100 грн в місяць і швидкістю 100 мбіт/сек.

новини

Оператор Lifecell запустив послугу 4,5 G інтернету. Всі абоненти, чиї мобільні телефони та сім карти підтримують підключення 4G, можуть користуватися швидкісним інтернетом. Карту підключення, можна подивитися на сайт оператора.

Vodafone запустив нові тарифні плани для Joice SIM-карт, які створені для підростаючого покоління блогерів та інтернет-маніяків. Тепер, доступ до соціальних мереж, музичних програм, відео-програм безлімітно доступний за мінімальну абонплату.

Мобільний інтернет

Київстар пропонує підключити мобільний зв'язок, домашній інтернет і телебачення зі знижкою 50%. Чим більше додатків, тим вигідніше підключатися до послуг оператора.

Влітку Президент Зеленський підписав указ про поширення 4G і 3G підключення по всій Україні. За місяць всі оператори зв'язку повинні були посилено працювати треба тим, щоб в Україні не залишилося жодного “сліпої плями” для користувачів мережі інтернет.

Зараз можна показати карту підключення мобільного інтернету по Україні за допомогою карти. Варто зазначити, що ми все ще залишаємося без повного покриття усіх регіонів України якісним інтернетом. Що стосується населення, то за даними наших джерел в 2018 році, в Україні тільки 58% населення використовувало інтернет-зв'язок.