Українцям стане дорожче відпочивати в Туреччині. Так, з 1 квітня 2020 року влада країни вводить новий податок на всі місця проживання, включно з готелями, квартирами, гостьовими будинками й навіть кемпінгами.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Зокрема, власники нерухомості зобов'язані спочатку відраховувати 1% від сукупної вартості послуг, що надаються до кінця 2020 року, а потім 2% і, можливо, навіть більше. У вартість податку буде враховано вартість усього сервісу, а не тільки ночівлі.

У 2021 році "податок на проживання" буде включений у ціну проживання усіма готелями, що призведе до підвищення проживання для туристів щонайменше на 2%. На думку фахівців туріндустрії, вартість розміщення в турецьких готелях у 2020 році збільшиться на 5-15%.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці отримають "подвійний безвіз": куди зможемо літати за спрощеною процедурою.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.