Українці вже можуть подорожувати до великої кількості країн без віз. Так, Україна вже отримала безвізовий режим з двома новими країнами - Колумбією та Еквадором. Уряд працює ще з низкою країн, куди також планують дозволити подорожувати без віз.

Про це заявив міністр іноземних справ Вадим Пристайко на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Так, міністр відзвітував про перших 50 днів роботи нового уряду країни.

"Працюємо над безвізовими режимами. Домовилися про взаємний "безвіз" з Колумбією та Еквадором, покращили умови в'їзду до Шрі-Ланки та Саудівської Аравії, в роботі ще низка країн", - заявив Пристайко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Зазначимо, що нещодавно Кабінет міністрів України анонсував ще 14 країн, куди не будуть потрібні візи. Перелік цих країн з'явився на офіційному сайті Верховної Ради.

"За наступні 5 років перелік (країн з безвізовим режимом для громадян України) буде розширено за рахунок Гватемали, Гренади, Коста-Ріки, Маврикія, Маршаллових островів, Монголії, Науру, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Сен-Вінсент і Гренадин, Соломонових островів і Ямайки", - йдеться в документі відомства.

безвіз
безвіз

У повідомленні йдеться, що ці угоди планують підписати протягом наступних 5 років. Кабмін анонсував підписання безвізового режиму саме з цими країнами, тому що вони не несуть міграційної загрози.

Також відомо, що у 2020 році український уряд домовиться про збільшення терміну безвізового перебування українських туристів в Аргентині. Також заплановано спрощення режиму поїздок у Мексику.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують у листопаді в Україні холодну і дощову погоду.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.