Кожен користувач мобільного телефону дуже скрупульозно підходить до питання з вибором найбільш підходящого тарифу 3G або навіть 4G інтернету. Умовно всіх користувачів цієї послуги ділять на три групи:

  • Ряди постійних користувачів даною послугою мають великий обсяг трафіку, які живуть найчастіше за межею міста через деякі причини не мають доступу до провідного інтернету по оптоволокну або по мідній парі;
  • Постійні користувачі з незначним обсягом трафіку. Це як правило ті, які використовують інтернет на смартфонах і планшетах;
  • Користувачі, які потребують використання інтернету день у день. Так люди користуються послугами інтернету на роботі протягом дня або під час поїздок у відрядження, іноді їм потрібен він як резерв у разі тимчасової відсутності основного (проводового) інтернету.

Таким чином сучасні оператори щосили намагаються враховувати всі рекомендації та індивідуальні вимоги користувачів, для того, щоб забезпечити їх оптимальним пакетом з доступною абонплатою і найбільш підходящим кожному кількістю трафіку. У цій статті ми розглянемо докладніше, що можна підібрати для кожного, виходячи з його потреб, і звичайно ж, щоб цей вибір не перевищував своїх повноважень.

Варто пам'ятати, що тарифи, за якими буде здійснюватися порівняння, були встановлені для територій на яких розташована Київська область, так що є ймовірність, що вони будуть трохи різниться з тими, що діють в інших областях України.

Безлімітний 3G інтернет для дому та дачі

Ті користувачі, які користуються послугами інтернету в великих кількостях за краще вибирати безлімітні тарифні плани, а саме використовую операторів: Київстар, lifecell, Vodafone, МТС-Україна, ТриМоб, Інтертелеком.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оператор Kyivstar

Цей оператор паралельно з «Водафон» суттєво оновив свої тарифні плани, так на сьогоднішній день може запропонувати своїм користувачам багато чого цікавого.

Таким чином у оператора є абсолютно безлімітний (після використання 3 Гб на добу швидкість падає до 0,8Мбіт / секунду) пакет, який дозволяє здійснювати роздачу інтернету через різні пристрої. Назва цього тарифу - Максимальний Безлім, вибираючи його користувач зможе користуватися необмеженим трафіком інтернету, безлімітними дзвінками в мережі, так само в його розпорядженні 300 хвилин на інші мережі, винятком є ​​лише дзвінки на міські номери та номери CDMA, і все це за 225 гривень в місяць.

Якщо смартфон користувача дозволяє, то він може активувати другу SIM карту з тарифом - «Інтернет SIM-пара», використовуючи її виключно для інтернету. Поставити другу сім карту можна в планшет або модем, і користуватися послугами інтернет, спільно з карткою для розмов.

Ті користувачі, які використовують контрактне підключення та необмеженим трафіком (тариф Київстар 4G) на інтернет можна отримати за 150грн, так само здійснюючи дзвінки на інших операторів, тільки з меншою кількістю хвилин.

Оператор lifecell

Цей оператор більше відомий як life, він включає в себе такі пропозиції за тарифами:

Лайфхак стартовий - цей тарифний план один з послендніх, з'явився він у грудні 2018 року. Щомісячна його абонплата становить 175 гривень, трафік інтернету 20Гб.

Здавалося б, не так вже й багато враховуючи, що мова йде про лінійці «безлімітних» пакетів, але в ньому є своя особливість, що дозволяє накопичувати гігабайти від місяця до місяця в процесі інтенсивного користування.

Також є можливість збільшити даний спочатку 20 Гб, таким чином гігабайти, які користувач витратив за попередній місяць, додаються до пакетним 20 гігабайтам вже в наступному періоді.

Звичайно ж користувачеві варто враховувати, що дані за обсягом інтернет трафіку, який він використовував в минулому місяці може збережуться лише на протязі семи днів. Таким чином користувачеві необхідно буде поповнити свій рахунок відразу після закінчення попереднього пакету або спочатку покласти грошей на рахунок трохи більше, так би мовити з запасом. Якщо людина багато користується інтернетом, і завчасно використовує весь трафік, даний йому за тарифом на місяць, то він може без праці замовити собі ще, і чекати дати оплаченого періоду немає необхідності.

Оператор Водафон (Vodafone)

На Водафон є такий пакет послуг як - Vodafone SuperNet Unlim, його щомісячна абонплата становить 150 гривень. Компанія Водафон представила його в липні 2018 року, його з того часу стали називати умовно - безлімітним, тому, що після того, як людина використовує допустимі 3Гб на добу, швидкість Internetа впаде до 0,8 Мбіт за секунду, і триватиме це до кінця поточного дня.

Ще оператором буде обмежений доступ до інтернету, в тому випадку якщо цим карта користувача буде вставлена ​​в модем, мобільний роутер або буде здійснена роздача інтернету, через телефон і його точку доступу. Що б не допустити таких обмежень варто підключити послугу - Роздача Інтернету на місяць, це обійдеться користувачеві в 50 гривень.

Оператор МТС-Україна

Даний оператор має пакет послуг для планшетів з 3G для контрактних підключень, його вартість за тарифом становить 70 гривень, за це у користувача буде 20Гб трафіку в розпорядженні. Варто зауважити, що дана пропозиція не з дешевих, таким чином додатковий трафік користувачеві буде обходиться - 15 гривень за кожні 500 Мб, з цього випливає, що даний тарифний пакет вигідний виключно для економних користувачів, які споживають багато трафіку, але досить рідко. Компанія повідомила, що нові користувачі не зможуть перейти на тариф МТС-Україна, так як деякі пакети будуть закриті, і це один з них, але так само оператор повідомив, що умови вже підключених пакетів міняти не буде.

Оператор ТриМоб

Цей оператор ще відомий як: Utel та Укртелеком. оператор пропонує своїм користувачам два безліміту, називаються ці пакети - «Інтернет БЕЗЛІМ». Вартість щомісячної абонплати складає 382 і 315 гривень, різниця лише тільки в тому, що перший варіант - це робота по передоплаті, а другий - за контрактом. Ціна не дуже підходить для такого слабкого покриття, перевагою є роумінг з «МТС-Водафон», але й тут є обмеження швидкості, так само варто підкреслити, що даний мобільний оператор не працює в стандарті 4G навіть у роумінгу Водафон, а це досить дивно.

Оператор Інтертелеком

Цей оператор відомий тим, що вже дуже тривалий час тарифи на ньому були незмінні, але все таки з червня 2019 року всі змінилося, і оператор мало того, що підвищив абонплату, так ще і помітно скоротив трафік в хвилинах і пакетах. На сьогоднішній день зв'язком оператора можна буде скористатися за 300 гривень на місяць, отримавши за це повністю безлімітний тарифний пакет Інтернет. Для того, що б користуватися послугами користувачеві не потрібні модем або телефон, так як покриття у даного оператора на високому рівні. Швидкість, звичайно, не особливо радує, але використовувана частота сягає 800 Мгц, а це дозволяє користувачеві бути онлайн навіть у найвіддаленіших куточках, само собою для цього необхідно буде використовувати антену.

Тарифи 3G на кожен день

Користувач потребує використання інтернету день у день, може докладніше розглянути запропоновані нижче в таблиці тарифи на кожен день

Тарифи 3G, які не потребують щомісячної абонплати

Грамотні користувачі знають, що користуючись послугами інтернет кожен день, можна на цьому непогано заощаджувати, звичайно ж якщо підібрати найбільш зручний тарифний план.

Так оператор Київстар пропонує тарифний пакет, який не має добову абонплату. Таким чином в разі недостатньої суми на рахунку у будь-якого тарифного плану за 5 гривень, користувач може отримати 100 Мб інтернету, але мало ймовірно, що це когось зацікавить.

Оператор МТС-Україна, пропонує тариф Планшет 3G він буде обходиться користувачеві 5 гривень на добу, а за це у нього буде можливість використовувати 1000 Мб трафіку на максимальній швидкості. До того ж кошти з рахунку буде знято тільки в тому випадку якщо людина скористалася в цей день інтернетом. Для того, щоб можна було скористатися саме цим тарифом, у користувача повинна бути картка оператора МТС.

Оператор Інтертелеком має тариф - День за 5, згідно з яким у користувача буде в розпорядженні 1500 Мб за все за 5 гривень на добу. Для того, щоб можна було скористатися даним тарифом у людини повинен бути модем або смартфон.

Оператор Трімоб, найбільш підходящим варіантів тарифного плану є green, в ньому є послуга 10 Гб трафіку за 120 гривень.

Сподіваємося, що з усієї вище викладеної інформації кожен користувач зможе вибрати для себе найбільш підходящий пакет послуг.