Стало відомо, що в 2019 році Чорна п'ятниця припадає на 29 листопада. З цього дня починається різдвяний сезон розпродажів. Це свято відбувається щороку після четвертого четверга листопада.

Проте деякі магазини можуть почати продавати товари зі знижками ще за тиждень до Чорної п'ятниці, а саме 22 листопада. Про це повідомляє Інформатор.

Так, звичай влаштовувати розпродажі в цей день встановився ще в XIX столітті, а сам термін "Чорна п'ятниця" з'явився саме в 1966 році. Спочатку він вживався на Східному узбережжі Сполучених Штатів.

До того ж, незважаючи на те, що Чорна п'ятниця не є офіційним святом, багато працівників (окрім самих торговців) все ж беруть відгул. В цей день більшість магазинів відкриваються досить рано, а деякі найбільші торговельні мережі можуть працювати навіть опівночі.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що термін "Чорна п'ятниця" вперше з'явився у Філадельфії і означала на той час сильні затори на дорогах в п'ятницю після Дня подяки. Сучасне трактування в англійській мові значно позитивніше, а саме пов'язана з ідіомою in the black, що означає "позитивний баланс".

Нагадаємо, що головним святом осені є Хеллоуїн. Десятки мільйонів людей зі всього світу готуються до цієї дати з початку жовтня, а перші вечірки починаються вже з середини жовтня.

Як повідомляв портал Знай.ua, свято Хеллоуїна або як його ще називають, День всіх святих, традиційно відзначається з 31 жовтня на 1 листопада. У цьому 2019 році свято випадає з четверга на п'ятницю.

Також портал Знай.ua писав, що початок Різдвяного посту припадає на 28 листопада. Протягом сорока днів православні християни будуть утримуватися від певної їжі, причащатися і віддалятися від злих помислів.