В Україні повинні рухатися до професійної контрактної армії. Про це заявив заступник міністра Олександр Поліщук.

У законодавстві встановили призовний вік на рівні 18 років, при цьому в 2014 році прийняли рішення не закликати людей до 20 років. Однак Україна повинна рухатися до професійної контрактної армії.

"За призовом, так законодавчо ніхто не відміняв заклик з 18 років. У законодавчій базі, в законодавчому полі України заклик з 18 років збережений. Просто, нагадую, у 2014 році було прийнято рішення, на мій погляд, дуже правильно, не закликати молодих людей до 20-річного віку. У той же час, можливість піти служити для тих 18-літніх, які хочуть в армію, збереглася і існує до цих пір, - уточнив Поліщук.

Крім того, заступник міністра вирішив розвіяти чутки про те, що новобранців відправляють в зону ООС.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Далі, також було ухвалено рішення не направляти військовослужбовців строкової служби в зону бойових дій, а в тилу готувати з них активний резерв для Збройних сил. І це теж, на мою думку, було правильне рішення. Це та ситуація, яка є зараз", - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, у Тернополі влаштували нічну облаву на призовникив, розлючені батьки штурмують військкомат.

Як повідомляв Знай. ua, українців чекають величезні штрафи і суворі покарання.

Також Знай. ua писав, що осінній призов на Вінниччині "пригальмували".