В українських психіатричних закладах жорстоко поводяться з хворими людьми. Відтак, їх не пускають в туалет, не випускають на вулиці, закривають на ніч на замок, змушують ходити голими, а також витрачають та привласнюють їх гроші, пише "Обозреватель".

Як відзначається, нещодавно представники громадської організації "User" відвідали Психоневрологічний інтернат в смт Плиски, що у Вінницькій області, та виявили ряд порушень у медзакладі. Відтак, за словами керівника "User" Руслана Імереллі, умови догляду за хворими просто жахливі.

"До прикладу, під час перевірки було виявлено замкнену кімнату, яку пізніше вдалося відкрити. У кімнаті з кахлем перебували і чоловіки, і жінки, і навіть підлітки. Тут не було туалету, тому хворі люди змушені були "ходити в туалет" прямо на підлогу. У приміщенні стояли сморід і антисанітарія", - каже чоловік.

Також він додав, що директор інтернату користувався грошима пацієнтів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Директор йшов в банк, знімав з рахунків хворих гроші, потім відправлявся в супермаркет, де купував пиво, курок-гриль, різні сири, цукерки. Все те, що ніяк не входить в раціон харчування його підопічних. А люди в цей час їли сало ", - розповідає Імереллі.

Щоправда, це не один медзаклад в Україні, де жахливе відношення до пацієнтів. Наприклад, у Донецькій області в Слов'янській обласній психіатричній лікарні хворі щомісяця платять 2,5 тисячі гривень за те, щоб їх дітей містили в нормальних умовах.

За його словами Імереллі, туалети були навіть без дверей в кабінках. Одночасно там могло знаходитися 10-15 осіб, які прийшли туди покурити і справити нужду.

Вже в іншій, Полтавській обласній психіатричній лікарні, людей тримають в ізоляції, не випускають на вулицю, у них немає доступу навіть до питної води. Вони сплять на старих ліжках, де замість сітки лежать дерев'яні дошки, а ліжку, матраци і ковдри брудні і старі.

Також не все добре і в Ушкальському психоневрологічному інтернаті, що на Херсонщині. Там пацієнтів в туалет пускають тільки по годинах. В інший час санітарна кімната просто закрита. Люди скаржилися перевіряючим, що ліки їм призначають в якості покарання і не говорять, що саме колють, і чому саме так лікують. Також їх не випускають за території, хоча там є магазин, де можна купити продукти. За їхні гроші санітарки їм самі купують товар в лікарняній лавці.

А ось на Кіровоградщині в Знам'янському психоневрологічному інтернаті пацієнти поскаржилися, що персонал над ними знущається. Вони кажуть, що співробітники їх ображають і кидають в них недопалки.

Є проблеми і у Львівській обласній психіатричній лікарні. Там пацієнтів годують одними супами і кашами. На тій же Львівщині в Судовішнянском психоневрологічному інтернаті перевіряючі знайшли двох жінок, яких цілий рік не виводили на вулицю. Одна жінка була з больовим синдромом, однак їй не давали адекватні знеболюючі.

Нагадаємо, насильство в притулку "Світанок": психологи нагрянули в установу з перевіркою, українці не можу прийти до тями

Як повідомляв раніше Знай.ua, жертви знущань одеського притулку заговорили, вiд подробиць холоне кров: "Кулаки, шокер i презервативи"

Також Знай.ua писав про те, що викидали з 9 поверху і сміялися: у Кам'янському малолітні тирани влаштували катівню сонним малюкам, скандальні кадр