Озеро Світязь, одна з природних визначних пам'яток України, входить до групи Шацьких озер у Волинській області. У даний момент знаменита водойма знаходиться в жалюгідному стані - найглибше озеро України сильно обміліло.

Озеро Світязь

Світязь - озеро, на яке їздять відпочивати не тільки українці, а й іноземні туристи. Навколо водойми є котеджі для відпочинку, пляжі. Інформація про те, що озеро почало висихати, з'явилася ще влітку 2019 року. У жовтні з'явилися нові знімки з берегів озера - ситуація не покращилася. Берегова лінія сильно зросла, а саме озеро ледве можна побачити.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Світязь в 2018 році

Світязь в 2019 році

За словами Михайла Имберовського, голови бюджетної комісії Волинської облради, Світязь почав висихати вже давно, і впливає на це, скоріше всього, не один чинник. Фахівці повідомляють, що ситуація з озером в даний момент непроста, проте з початком морозів все може стати ще гірше. Заморожування при низькому рівні води можуть спричинити смерть багатьох рослин і тварин.

Нагадаємо, раніше в країні припинили вирубку лісів за крок від екологічної катастрофи: деталі.

Також Знай.uа писав, що Волинець заявив про можливе закриття шахт Донбасу через проблеми з е/е.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що копачі бурштину викликали екологічну катастрофу в Україні, страшніше Чорнобиля: непоправні наслідки.