Нещодавно Кабінет міністрів України прийняв пакет проектів законів, які впорядкують діяльність з видобутку бурштину. Мета цих законів - зупини нелегальний видобуток бурштину в Україні, який завдав непоправної шкоди українській екології.

Так, незаконні видобувачі бурштину пошкодили більше 6 тис. гектарів землі у Волинській, Житомирській та Рівненській областях, передає видання "Українська правда".

Житомирську область, де зосереджені основні запаси бурштину, давно називають "Бурштинової народною республікою". За їхніми словами, так звана "БНР" живе за своїми законами і правилами.

Через нелегальний видобуток бурштину знищуються ліси і болота, забруднюються річки, змінюється гідрологічний режим, втрачається родючий шар ґрунту. Дуже важливо, щоб всі проекти з видобутку бурштину проходили оцінку впливу на навколишнє середовище.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Видобуток бурштину
Видобуток бурштину

Раніше президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з членами Кабінету міністрів дав доручення уряду і парламентській більшості розробити і до 1 грудня 2019 року прийняти закони про легалізацію видобутку бурштину.

За незаконний видобуток каменю впроваджується серйозне покарання у вигляді кримінальної відповідальності. Викритих у таких діяннях громадян можуть оштрафувати на суму від 51 тис. грн до 170 тис. грн або відправити до в'язниці на термін від 3-х до 6 років.

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело миру" припиняється.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних".