Іспанія - країна, яка вирощує найбільше гарбузів у Європі. Так, іспанці помітили поступове падіння врожайності гарбузів. І пов6язують таку ситуацію із зменшенням популяції комах-запилювачів. Про це повідомляє FreshPlaza. Відтепер улюблене свято мільйонів опинилось під загрозою. Адже може зникнути важливий атрибут демонічного свята.

Координар організацій фермерів та тваринництва в іспанському регіоні Кастилія-Леон попередив, що багатьох фермерів у автономному регіоні, можуть спіткати зменшення врожайності гарбузів через відсутність запилення.

Гарбуз на Хелловін
Гарбуз на Хелловін

Один із виробників, Феліпе Пас Родрігес постраждав через поганий урожай. Фермер вияснив, що його 20-гектарне гарбузове господарство з кожним роком отримувало менший урожай, а два останніх сезони він фактично зменшився удвічі. Феліпе зафіксував, рій бджіл, що нависає над жовтими квітками гарбуза, з кожним разом стає меншим. А одного дня вони не перестали прибувати.

Гарбузи

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"В останні роки спостерігається значне скорочення популяції комах-запилювачів; тривожна проблема, оскільки 70% основних іспанських культур залежать від них. Насправді гарбуз сильно покладається на них", - відзначили в міжнародній природоохоронній організації Greenpeace.

Нагадаємо, з гарбузами в лапках: як щасливі звірятка святкують Хелловін в зоопарку Києва.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий супермаркет налякав покупців перед Хеллоуїном.

Також Знай.ua писав, найяскравіші і сексуальні костюми світових знаменитостей на Хеллоуїн.