З початку 2019 року Чорнобильську зону відчуження відвідали понад 100 тисяч туристів, пише видання Хвиля.

Про це стало відомо з повідомлення "Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" в Facebook.

ШОК‼️СЕНСАЦІЯ‼️ Туристичний бум у Чорнобилі: зону відчуження цьогоріч відвідали понад 100 000 людей ‼️👍 Деталі за посиланням 👇 https://bit.ly/36ljM0i

Geplaatst door Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ op Vrijdag 1 november 2019

"Туристичний бум в Чорнобилі: зону відчуження році відвідали більше 100 тис. осіб", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чорнобильська зона
Чорнобильська зона

Від початку 2019 року Чорнобиль вже відвідали 107 000 осіб. Туритстичний рекорд зафіксували у жовтні. Зростання відвідуваності почалося навесні. На збільшення потоку туристів вплинув ряд чинників – спрощення процедури оформлення перепустки. Мається на увазі запровадження електронної перепустки і створення додаткової інфраструктури. Підвищений інтерес до ЧАЕС спровокував вихід міні-серіалу HBO "Чорнобиль".

Найбільше відвідувачів приїздять із-за кордону – майже 80%. Країни-рекордсмени: Велика Британія – 15738, Польща – 9378, Німеччина – 7826, США – 5580, Чехія – 4063 туристів. Із України загалом зону відвідали 22468 осіб. Також у Чорнобилі неодноразово затримували так званих сталкерів, які пробирались на територію зони відчуження незаконним шляхом.

Протягом останніх місяців у зоні відчуження відкрито нові маршрути і встановлено декілька великих стендів для туристів.

Нагадаємо, сталкери із Запоріжжя поставили на вуха Чорнобиль: що зробили екстремали у зоні відчуження, - краще не повторювати.