На дні Одеської затоки Український науковий центр екології моря проведе дослідження морського сміття, як стало відомо на сервері "Prozorro" - там з'явилася інформація про тендер від наукового центру. Тендер проведуть 5 листопада 2019 року.

Дослідження збираються провести в південно-західному шельфі Чорного моря, у планах - перевірити не менше, ніж 20 зон Одеської затоки. В першу чергу, це стосується портових зон, пляжів, тобто місць, де спостерігається велике скупчення людей. Також особливо ретельно досліджуватимуть місця з топографічними особливостями, наприклад, улоговини і западини.

Бруд в Одеській затоці

Глибина дослідження Одеської затоки - до 20 метрів, терміни - 30 днів з дня укладення договору. Приблизними датами назвали з 8 листопада по 8 грудня 2019 року.

Для того, щоб взяти участь у тендері, у підрядника обов'язково має бути обладнання для обстеження морського дна з гідролокатором бічного образу. Під час дослідження Одеської затоки потрібно буде записати підводне знімання і зробити добірку типових зразків сміття, який зустрічається на морському дні.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пластик на морському дні

Бюджет проєкт 195 тисяч гривень - фінансування надійшло завдяки грантовій програмі ООН в рамках програми "Поліпшення екологічного моніторингу Чорного моря".

Пластик - переважний вид сміття, що забруднює Чорне море. Якщо сміття в морі буде ставати більше, то це загрожує серйозними наслідками - забруднення впливає на тварин, водорості і рослини, які живуть у воді, хімічний склад води в морі і загальну екологічну ситуацію.

Нагадаємо, раніше одеситам запропонували "обміняти" сміття на гроші.

Також Знай.иа писав, що отруйні хижаки "анексували" популярний курорт під Одесою: кадри навали.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що гори сміття "закрили" оксамитовий сезон в Бердянську: кадри свинства.