Сьогодні, 4 листопада, у річницю смерті громадської активістки Катерини Гандзюк пройде всеукраїнська акція "Рік без Каті". Заходи пройдуть також і біля Офісу президента України.

Гандзюк публічно виступала проти корупційних схем місцевої влади й підтримки деякими політиками та організаціями сепаратистських настроїв у Херсонській області.

Громадська активістка Катерина Гандзюк

Катерина Гандзюк народилася у 1985 році на Херсонщині. Була обрана депутатом Херсонської обласної ради та Херсонської міської ради. З часів Оранжевої революції дівчина займалася громадською та політичною діяльністю. А з 2016 року Гандзюк обіймала посаду радника Херсонського міського голови та в.о. керівника справами Виконавчого комітету міської ради.

Трагічна подія, яка призвела до смерті активістки, сталася 31 липня 2018 року. Тоді Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Після тривалого лікування та декількох операцій, які не змогли поставити дівчину на ноги, Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Одне з останніх фото Катерини Гандзюк

Як проводилося розслідування

Підозру у скоєнні злочину проти активістки 4 грудня 2018 року висунули раніше судимому Олексію Левіну, якого оголосили в розшук. Пізніше, 28 січня, батько активістки заявив про співпрацю з підозрюваними посадових осіб, серед яких назвав голову Херсонської облради, члена партії "Батьківщина" Владислава Мангера, голову Херсонської обласної державної адміністрації, члена "Блоку Петра Порошенко" Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука.

Розслідування вбивства Катерини Гандзюк

В результаті Владиславу Менгеру оголосили про підозру в організації злочину. Ще п'ятеро підозрюваних в нападі на Гандзюк були затримані правоохоронцями 7 травня, серед них: В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбина і Микита Грабчук, які визнали свою провину у суді. Останніх засудили до 3, 4 і 6 років позбавлення свободи в залежності від скоєних дій.

Щодо Менгера, то його було арештовано 15 лютого із правом застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн, чим він і скористався того ж дня. А вже 18 лютого Владислав Менгер вийшов на роботу. 24 липня ГПУ зупинила розслідування проти Мангера і Левіна в справі про вбивство Гандзюк.

Нагадаємо, раніше гучну справу про вбивство Катерини Гандзюк прокоментував Рябошапка

Як повідомляв портал "Знай.ua", звільнений Горбатюк розповів, що буде зі справами Майдану

Також "Знай.ua" писав, що активістку Бєлову в Запоріжжі порізали ножем, поліція знайшла підозрюваного