Сергій Горбатюк, якого 23 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з управління спецрозслідувань ГПУ, заявив, що розслідування справ Майдану зупинено. Про це ексчиновник повідомив на брифінгу.

За його словами, Рябошапка звільнив його з посади начальника управління у зв'язку з "реорганізацією відомства".

Горбатюк запевняє, що за роки його роботи управління спецрозслідувань демонструвало високі показники. Було повідомлено про підозру у справах Майдану 448 особам, до суду передано 298 обвинувальних актів, винесено 57 вироків.

Сергій Горбатюк

"На жаль, на сьогоднішній день робота фактично припинена", - сказав колишній прокурор.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Горбатюк також уточнив, що не пройшли "переатестацію" 6 слідчих його управління, які успішно розслідували справи про вбивство активістів Евромайдана.

Крім того, Рябошапка та його заступник Віктор Чумак не виконали доручення президента Володимира Зеленського про допомогу в розслідуванні "майданівських справ", вважає Горбатюк.

Зокрема в новий департамент нагляду за справами Майдану не призначені працівники, які вели розслідування цих кримінальних проваджень останні 5 років.

Нагадаємо, що з ГПУ звільнили головного прокурора по справах Майдану.

Як повідомляв портал Знай.uа, Руслан Рябошапка заявив, що найближчим часом ГПУ покаже результати по справі вбивства Катерини Гандзюк.

Також портал Знай.uа писав, троє прокурорів управління спецрозслідувань, які займалися справами Майдану, були звільнені Генпрокуратурою.