У чотирьох французьких департаментах оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки через найпотужніший шторм Амелі на узбережжі Західної Європи.

Місцеві ЗМІ повідомляють про приви вітру 163 км/ч. через бурі без електрики залишилися близько 140 000 будинків. Крім того, порушено транспортне сполучення: на автостради та залізничні шляхи падають дерева.

Шторм також вдарив по Італії та Іспанії. 37-річна мешканка Майорки загинула, коли прогулювалася по міському парку – її привалило пальмою. Поранення отримала і її маленька дочка. В італійському регіоні Лігурія вийшла з берегів річка Вару.

"Подібної повені тут ніколи не було. Навіть у 2011 році рівень води в річці настільки не підвищувався. Затопило дорогу, всі ці будинки. Я допомагаю людям евакуюватися", - розповідає Марко Траверсоне, мер комуни Сеста-Годано.

Також у містечку Сан-П'єтро 60 людей опинилися відрізаними від зовнішнього світу після того, як зсув зруйнував дорогу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

шторм
шторм

Північна Європа також опинилася під ударом потужного шторму. Повідомляється, що буря вже викликала хаос на дорогах і затоплення прибережних районів.

Виникли серйозні перебої з міжміським і міжнародним сполученням, скасовано десятки авіарейсів у Нідерландах, Німеччині та Шотландії, в деяких країнах закриті залізничні маршрути. Про це передає Бі-бі-сі.

З 15: 00 за Гринвічем був закритий один із самих довгих мостів у Європі — автомобільно-залізничний міст Орезунд, який з'єднує Швецію і Данію закритий з 15:00 за Гринвічем. Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn попередила про ризик припинення руху в багатьох районах на півночі Німеччини.

ураган Пабук
ураган Пабук

Скасовані також поромні рейси, що сполучають Німеччину з Данією і Швецією. Без електрики залишилися десятки тисяч будинків унаслідок обриву ліній. В результаті стихії загинуло вже чотири людини.

Ураганний вітер, що досягав швидкості 228 км/годину, обрушився на Шотландію. На дорозі поблизу Единбурга загинув водій вантажівки, машина якого була повалена вітром. Ще дві людини отримали травми від збитих вітром гілок дерев.

Поліція підтвердила повідомлення, що в центральній Англії в графстві Ноттингэмпшир загинув місцевий житель, задавлений деревом.

Двох матросів змило з борту судна в 22 км від південного узбережжя Швеції, і рятувальні служби не змогли виявити їх.

У Лондоні закривається спеціальний бар'єр в гирлі Темзи і вводяться в дію інші запобіжні заходи.

шторм
шторм
Шторм

Штормові хвилі можуть досягти рекордної висоти за останні півстоліття, тому евакуюють жителів прибережних районів на сході Англії в приморському місті Грейт-Ярмут.

В Нідерландах вперше за шість років закритий бар'єр на річці Шельдт. Влада країни повідомила, що ввели режим готовності до повені вищої категорії в чотирьох районах на півночі і північно-заході.

Німецькі власті посилюють рятувальні служби в Гамбурзі і його околицях. Авіарейси з Единбурга, Глазго і Абердіна в Шотландії також скасовані.

Нагадаємо, на Україну насувається стихійне лихо: може початися у будь-яку хвилину, хто в небезпеці.

Як повідомляв портал Знай.uа, у турецькому Стамбулі стався сильний землетрус. Свідки публікують в мережі перші відео руйнувань туристичного міста.