Стало відомо, що вже в четвер, 7 листопада, на прокат виходить драма під назвою "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва, яка, до того ж, ще й побореться за номінацію на премію Голлівудської асоціації іноземної преси "Золотий глобус" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

Так, український повнометражний фільм приєднався до 93 фільмів з 65 різних країн.

Слід зазначити, що стрічка про тимчасово окупований РФ кримський півострів стала єдиним українським претендентом в лонг-листі премії.

Український повнометражний фільм Додому

Фільм "Додому" – повнометражний дебют кримськотатарського режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи гине первісток. Батько вирушає в столицю, куди поїхали двоє його синів після анексії Криму для того, щоб повернути молодшого додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

У головних ролях зіграли: Ахтем Сєїтаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером драми є Володимир Яценко.

Також слід підкреслити, що прем'єра фільму відбулася в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. В Україні вперше він був показаний в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де і отримав Гран-прі – "Золотого Дюка". Більше того, ця драма претендує ще на Премії Європейської кіноакадемії і "Оскар".

Нагадаємо, що актора Брайан Тарантіна знайшли мертвим у власній квартирі в Нью-Йорку.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий фільм "Джокер" з Хоакіном Феніксом при скромному бюджеті 55-60 млн доларів швидко встиг стати найкасовішим фільмом з "дорослим" віковим рейтингом R.

Також портал Знай.ua писав, що Христина Асмус накинулася на хейтеров скандального фільму "Текст".