Нагадаємо нашим читачам, що в середу, 6 листопада, у Святошинському районі української столиці на Брест-Литовському шосе стався потужний вибух. Відомо, що було підірвано автомобіль директора фармацевтичної компанії Ігоря Сала. В результаті інциденту загинув його охоронець.

Фото з місця вибуху
Фото з місця вибуху

Про інцидент відомо, що інформація про вибух надійшла копам близько 21:40. Коли на місце прибули поліцейські, з'ясувалося, що в результаті вибуху Mercedes одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Загиблий — охоронець С. Єрченко, якому вибуховою хвилею відірвало голову, двоє пасажирів - Сергій Воловик та Ігор Сало — отримали тілесні ушкодження. Про це повідомляли столичні ЗМІ.

Момент вибуху зняв відеореєстратор одного з автомобілів. Увага, на відео нецензурна лексика!!!

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Хто такий Ігор Сало і чому його планували підірвати

Кар'єру бізнесмена Ігор Сало починав в Росії, але незабаром переїхав в Україну. Минуле у нього досить багате. В молодості Сало по протекції влаштував у фармацевтичний інститут рідний дядько, який працював ректором вишу, після він служив у НДР у складі угруповання радянських військ.

Після армії Ігор Сало відразу подався в бізнес - - спочатку в фармацевтичний, потім захопився енергетикою, але в Росії справи у підприємця не склалися. В Україні ж він швидко обзавівся потрібними зв'язками і потрапив в "богемну тусовку" завдяки близьким стосункам з "Міс Україна-1995" Владою Литовченко.

Ігор Сало і Влада Литовченко
Ігор Сало і Влада Литовченко

У 2010 році бізнес Сало почав набирати нормальні обороти. Однак на цьому він не збирався зупинятися - бізнесмена підозрюють в кількох рейдерських захопленнях українських підприємств. Першими з них стали "Елітуніверсалсервіс", ТОВ "СИМП", ТОВ "Електропівденмонтаж" та інші.

При цьому про фірми бізнесмена відомо дуже мало, як і про нього самого - Ігор Сало завжди намагався не "світитися" в ЗМІ. Журналістами повідомляється про десятки "віджатих" Ігорем Салом підприємств. Серед таких - спроба захоплення заводу "Індар", що займається виробництвом інсуліну, вітамінного заводу і агрохолдингу. Також нібито є відомості про "будівельне кидалово" з боку Ігоря Сала, замовних вбивствах та корупційних "вугільних" схемах.

Підприємця підозрюють у зв'язках з російським бізнесом і спецслужбами, а також "нечистими на руку" колишніми нардепами та іншими політиками. Він привертав увагу працівників Національного антикорупційного бюро і Служби безпеки, однак до серйозного кримінального переслідування справа так і не дійшла.

Блогер Станіслав Речинський на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що Ігор Сало зараз відомий не стільки фармацевтичним бізнесом, скільки "Центренерго" та тіньовими схемами постачання вугілля. Зокрема, в 2015 році джерела Insider на енергетичному ринку розповідали, що Ігор Сало налагоджував поставки вугілля з зони антитерористичної операції на сході України під виглядом вугілля, нібито видобутого з шахти "Краснолиманська".

Нагадаємо, теракт у Києві забрав життя відомого бізнесмена: моторошний момент потрапив на камеру.

Як повідомляв Знай.uа "Підривник" мосту в Києві може залишитися у в'язниці надовго: ні суду, ні застави.

Знай.uа писав, у Києві невідомий кинув вибухівку на дах автомобіля: є загиблі і поранені.