Впливове американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій на карті Україну зобразили без Кримського півострова. Посольство України в США звернулося до видання з вимогою виправити карту.

Відповідну заяву посольство України опублікувало на своїй сторінці в Facebook.

#CrimeaIsUkraine Посольство вчергове звернулося до редакторів видання The New York Times із закликом не припускатися...

Geplaatst door Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США op Woensdag 6 november 2019

Карта з'явилася у статті під назвою "A Disgraced Ukrainian Oligarch’s Bizarre Ski Resort Plan" ("Дикі плани на гірськолижний курорт опального українського олігарха"), яка і зараз доступна на сайті видання.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В пості в соціальній мережі посольство України в США відзначило, що звернулося до редакторів видання з вимогою публікувати зображення карти України без помилок: "Не грати на руку російській інформаційній пропаганді".

У посольстві зазначили, що сподіваються на швидку реакцію журналістів впливового видання, яке: "Покликане доносити до американської і світової громадськості правду.
А правда в тому, що Крим – це Україна! Помилка має бути виправлена!".

Ми вирішили перевірити, чи виправило видання помилку. У статті зображення карти трохи змінили. Замість чіткої лінії, якою відірвали Крим від України, намалювали пунктир.

Скріншот з сайту

У статті зробили примітку:

Примітка на сайті

"Виправлено: Карту України, яка була в попередній версії статті, зобразили так, ніби Крим відділений від української держави. На карті треба було позначити зону, яку Росія анексувала у 2014 році, пунктирною лінією".

Видання The New York Times вже не в перший раз потрапляє в подібний скандал з картою України.

Нагадаємо, раніше зв'язок України з Кримом буде відновлений, Криклій заявив про рішення: "Зараз займаються цим".

Також Знай.uа писав, що Зеленський відкриє українцям дорогу в Крим: слуга народу поставив жорсткий ультиматум.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що будівництво мосту в Станиці Луганській йде повним ходом, фото з місця.