Між окупованим РФ Кримом і Україною готові відновити транспортне пасажирське сполучення. Про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає Politeka.

Так, Криклій розповів, що авіапростір поки що не планують відкривати для Російської Федерації.

"Якщо ми відкриваємо авіапростір, то певним чином буде неправильний сигнал, що у нас з Росією покращуються відносини. І може з'явитися логічне запитання: "а взагалі ця країна агресор, якщо ми "не перейматимемось" там літати?", — сказав міністр інфраструктури.

Також він сказав, що про це слід говорити лише з Європою.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

До того ж, Владислав підкреслив, що на сьогоднішній день між аннексированным півостровом і Україною будуються нові КПВВ.

"КПВВ, звичайно, ми будуємо. Зараз там з-за певних проблем передали це будівництво і замовником стала "Укрзалізниця". Вони зараз займаються цим проектом. Я думаю, що вчасно, було поставлене президентом завдання, це все побудується – КПВВ "Чонгар" і "Каланчак". Сервісна частина там також буде побудована. І будуть там відповідні станції. Ну, а вже конкурси на перевізників буде проводити місцева влада також при нашій участі", – поділився міністр інфраструктури України.

Криклій розповів, що також в планах ще є і офіційні перевізники.

Однак зараз точно не відомо, про які саме перевезеннях йде мова.

Нагадаємо, що в Україні за інфраструктуру тепер будуть відповідати ці дві красуні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Владислав Криклій хоче спростити розмитнення і прибрати надбавку за пробіг авто.

Також портал Знай.ua писав, що міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про головну проблему України.