У четвер, 7 листопада, у власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка почали проводити обшуки. Стало відомо, що обшуки проходять по справі про купівлю-продаж каналу.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань, яка й підтвердила проведення обшуків у Макеєнка.

"Проводяться слідчі дії в рамках досудового розслідування у провадженні з купівлі та продажу телеканалу "Прямий", - повідомили в ДБР.

Володимир Макеєнко, 24 канал
Володимир Макеєнко, 24 канал

Сам Макеєнко у момент початку проведення обшуків перебував за кордоном. Він обурився діями слідчих.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Не знаю, що там відбувається. Можна ж було мене почекати, я з дитиною виїхав на три дні. Це цинічно виглядає. Я на телефоні, ні від кого не ховаюся, ходжу на всі допити", — заявив Макеєнко.

На сайті каналу також відреагували на обушки у Макеєнка. "Канал сприймає ці дії як тиск і наступ на свободу слова", - йдеться у повідомленні, яке з'явилося на сайті.

Скріншот допису

Повідомлялося, що обушки проводять люди, які назвали себе правоохоронцями, Один з них повідомив, що він слідчий, однак не став називати правоохоронний орган, який представляє. Обшук почали виробляти відповідно до рішення суду.

Варто додати, що ДБР проводило обшуки на самому телеканалі. Вони відбулися також у рамках справи про купівлю-продаж "Прямого". До цього в ЗМІ з'явилася інформація про вилучення документів на "Прямому" нібито у справі про відмивання коштів та легалізації акцій через кіпрський офшор.

Нагадаємо, Порошенко проігнорував 15 допитів у ДБР, блогер показав, куди подівся експрезидент: "Петя гастролює".

Як повідомляв портал Знай.uа, проти Луценка порушено кримінальну справу: на чому попався колишній генпрокурор, по стопах Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди й захищай, Боря...".