По всій Україні студенти медичних університетів вийшли на мітинг проти медичної реформи. Причиною мітингу стало нове положення про інтернатуру. У Києві мітингують під будівлею Міністерства охорони здоров’я України.

Студенти вимагають, аби до них вийшов представник МОЗ.

Згідно з нововведенням студентів практично позбавили права обирати спеціальність. За новим законом, крім шести років навчання в університеті, студенти також повинні проходити інтернатуру, яку зробили довшою. Крім цього – додалося кілька років резидентури.

Найбільше обурюються ті, які будуть випускатися цьогоріч. Вони вважають, що вступали до університету на інших умовах й різко незадоволені змінами. На мітингу лунають заклики - "Нова інтернатура – геноцид випускників", "Європейські вимоги – європейська зарплата" та "Ми проти реформи".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На мітинг вийшли й в інших українських містах. Зокрема, масштабна акція протесту триває під стінами обласної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Мітинг проти реформи медицини, mi100.info
Мітинг проти реформи медицини, mi100.info

Як відомо, Міністерство охорони здоров‘я має намір з 2020 року змінити підхід до підготовки лікарів і впровадити нову модель інтернатури. У МОЗ пояснюють, в Європі і США майбутніх лікарів готують 12 років, тоді як в Україні – 9. Це, мовляв, виключає конкуренцію вітчизняних фахівців на світовому рівні.

Нагадаємо, "Зеленський, виходь!" Розлючені харків'яни оточили кортеж президента, тривожне відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні масово закривають школи, кількість з кожним роком зростає: чому так відбувається.

Також "Знай.ua" писав, що речниця Зеленського Мендель потрапила у неприємності через поїздку до Станиці Луганської: на фото помітили...