З'явилася інформація, що Пенсійний фонд України з 1 грудня проведе перерахунок мінімальних пенсійних виплат. Дані операції повинні пройти в так званому автоматичному режимі, а також відомо, що вони спровоковані збільшенням прожиткового мінімуму. Про це йдеться в законі "Про Державний бюджет України на 2019".

Пенсіонери, УНІАН
Пенсіонери, УНІАН

В 2019 році підвищення складе 1638 гривень і буде вже третім. На підвищення мінімальної пенсії та надбавки за понаднормовий стаж (якщо він є) мають право лише ті пенсіонери, які не працюють. Про це пишуть українські ЗМІ.

Хто отримає підвищену пенсію з 1 грудня:

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кому не перерахують пенсії з 1 грудня (пенсії залишаться в раніше призначеному розмірі підвищення (надбавки) до пенсій):

-Діти війни (66,13 грн).

-Особи, які проживають у гірських населених пунктах (розмір пенсії збільшується на 20%).

-Утриманці (150,00 грн — до пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування").

-Громадяни, які необгрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані - 54,40 грн, а члени їх сімей, яких було примусово переселено, - 43,52 грн.

-Громадяни, віднесені до відповідних категорій постраждалих від Чорнобильської катастрофи: розміри додаткової пенсії, щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи (в розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. №1210).

-Пенсіонери, які продовжують працювати (збільшення пенсії можливо тільки після звільнення з роботи).

Нагадаємо, у Мінсоцполітики озвучили нові правила отримання субсидій.

Як повідомляв Знай.uа допомога на дитину: у Мінсоцполітики пояснили, хто ризикує втратити виплати.

Знай.uа писав, у бюджеті-2020 перерахують пенсії: скільки отримають українці за вислугу років, по групі інвалідності і після військової служби.