в Україні планують ввести котроль за правильністю отримання соціальних виплат. Міністрество фінансів попередило українців про перевірки.

Про це пише "Сьогодні".

Представники Мінфіну повідомили, як проводитиметься верифікація та про що мають знати громадяни, які мають пільги.

виплати

Так, в постанові №405 говориться, що для проведення верифікації перевіряючі – співробітники Міністерства фінансів -знатимуть прізвище, ім'я, по батькові реципієнта (тобто отримувача соцдопомоги), дату і місце його народження, серію і номер паспорта, ідентифікаційний код, місце реєстрації та фактичного проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також інформацію про банківські рахунки і операції.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Крім того, до системи моніторингу будуть внесені документи отримувачів соцвиплат.


Причому в постанові, що подано на розгляд парламентарів, чітко зазначено, що "персональні дані обробляються у формі, яка допускає ідентифікацію фізичної особи, якої вони стосуються". І саме ця обставина викликалє найбільші заперечення противників верифікації, які висловлювали побоювання, що, будучи персоналізованими, ці дані можуть стати об'єктом полювання різного роду зловмисників.

Адже ця база потрапить до інтернету, а там значаться номери телефонів, автомобільні номери, інформація про банківські рахунки і таке інше. А от, де гарантія, що все не витече за межі бази, велике питання.

Нагадаємо, українцям пояснили, які соцвиплати на дітей передбачено на 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як отримати подвійну пенсію та хто на неї може претендувати.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.