В Україні у поточному році заплановано ще два підвищення прожиткового мінімуму, а це означає, що пенсіонерам потрібно також очікувати і зростання мінімальної пенсії.

Про це повідомили представники Міністерства соціальної політики.

Стало відомо, що вже в липні 2019 року мінімальна пенсія збільшиться на 67 гривень (до 1564 гривень), а в грудні — на 74 гривні (до 1638 гривень).

пенсії

Крім того, зростуть суми виплат для громадян, які втратили працездатність (пенсії по інвалідності), оскільки прожитковий мінімум для таких людей, дорівнює мінімальній пенсії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Таким чином, реалізується наступний етап пенсійної реформи.

Також українці, які отримують мінімальну пенсію, можуть розраховувати на щорічну так звану 13-ту пенсію. Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

Нагадаємо, українцям розповіли, кому та скільки нарахують субсидії та як надаватимуть пільги тим, хто має заборгованість за компослуги.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.

Також портал Знай.ua писав, що коли та на скільки українцям підвищать пенсії цього року.

Так, до пенсії додадуть щонайменше 67 гривень, хоча це навряд чи можна назвати підвищенням.