В Україні ймовірно відтермінують призов до лав армії. Всі сили наразі потрібно спрямувати на ліквідацію масштабного паводку на Закарпатті.

Про це заявив в. о. голови ОДА Ярослава Галаса, - передає Politeka.

Він вважає, що оборонному відомству слід відстрочити призов на строкову службу хлопців, які проживають в затоплених районах Закарпатської області. Галас звернув увагу на те, що в умовах подібних лих компенсація за завдані збитки з резервного фонду держбюджету зазвичай виділяється тільки для відновлення об’єктів інфраструктури, соціальної сфери, освіти та медицини.

Тому жителям проблемних районів доведеться, на жаль, розраховувати в першу чергу на власні сили.

паводок

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Їм необхідна допомога всіх рідних. За законодавством солдати-строковики до бойових дій на Донбасі не залучаються, тому відстрочка не вплине на обороноздатність країни", – підкреслив Галас.

Він також заявив, що після ліквідації наслідків паводку призов на строкову службу може бути продовжено.

Додамо, у західних областях вирує стихія. Через потужні зливи річки повиходили з берегів, велика вода хлинула на населені пункти. Сотні домогосподарств опинились затопленими, паводки знищили посаджене на городах та полях, українці в розпачі підраховують збитки та чекають допомоги від держави.

затоплення

Рятувальники кинулися в бій з природною катастрофою. За їх даними, в Івано-Франківській області залишаються підтопленими 22 дворів в 4 населених пунктах. Потоп накрив Калуський район: місто Калуш та села Перевозець, Городенківський район: село Топорівці і Надвірнянський район, а саме село Пнів.

Нагадаємо, наслідки весняних повеней на Західній Україні показали з висоти пташиного польоту.

Як повідомляв портал Знай.ua, у річці в селищі міського типу Буштинона Закарпатті знайшли тіло дитини. Розпочалися пошуки батьків загиблої.

Також Знай.ua писав про те, що на українського військового скоїли жорстокий напад.