Страшна стихія наробила біди на Закарпатті. Буквально за кілька діб випала місячна норма опадів, з берегів вийшли річки та затопили населені пункти.

Через потужні зливи під водою опиниоися сотні дворів, гектари сільських угідь, зруйнували кілька мостів і берегових. Про це повідомляє. Mukachevo.net.

В мережі показали наслідки стихії.

затоплення

"У місті Мукачево повноводна річка Латориця вийшла на заплави і наближається до людського житла. А в Виноградівському в селі Великі Ком'яти, річка Божава затопила гектари сільськогосподарських угідь і сотні теплиць. Велика вода знищила майже весь урожай. Прогнозують мільйонні збитки", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

паводки

Крім того, у притоці Вужа річки Тур'я, біля села Тур'я Пасіка зафіксовано перевищення історичного максимум підйому води 349,8 До цього найвищий рівень води тут фіксувався у час катастрофічного паводку в 1998 році.

Вода продовжує підніматися, при цьому левова частка злив знову очікує Великоберезнянський, Перечинський та Ужгородський райони.

Люди бідкаються, що вода не лише підтопила будинків, а все посаджене на городі, тепер змило великою водою. Українці не знають, як їм тепер виживати, адже на повну компенсацію збитків ніхто не сподівається.

Наразі під загрозою підтоплення опинилися міста Перечин і Ужгород (правобережжя). Також рятувальники прогнозують підйом води в Ужгороді. Такого рівня паводку не бачили від початку незалежності України.

підняття рівня річок

Крім того, за прогнозами метеорологів, у п'ятницю 24 травня, день у Закарпаття буде хмарним. У другій половині дня почнеться дощ c грозою, який ослабне до вечора. Також можливе посилення вітру до 15−20 м/с.

Нагадаємо, за даними прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій від 22 травня, у кількох населених пунктах затоплено вулиці, один міст, 8 будинків і 273 га сільгоспугідь.

Раніше Знай.uа повідомляв, страшний ураган атакував Житомир у ніч з 20 на 21 травня. Місто буквально накрила потужна стихія.

Також Знай.uа писав, у міжнародному аеропорту "Львів" пасажирський лайнер авіакомпанії Yanair здійснив аварійну посадку.