Київський міст Патона може рухнути в будь-яку хвилину. Міст перебуває в аварійному стані та потребує реконструкції

Про це заявив представника Інституту електрозварювання ім. Б. Патона Валерій Позняків під час доповіді в ході засідання постійної комісії Київради з питань транспорту, яка відбулася у середу, 6 листопада.

"У 2018 році потрібно було зробити обстеження моста і його провели за чотири мільйони гривень. Виявилося, що міст знаходиться в критичному, неробочому стані. Також була приписка, що кількість років експлуатації мосту - нуль", - заявив представник Інституту електрозварювання.

Міст Патону - фото Уніан
Міст Патону - фото Уніан

При цьому міст є пам'ятником архітектури і його реконструкцію робити поки заборонено. Для отримання дозволу потрібно пройти не одне бюрократичне коло. До того часу міст Патона може просто не встояти, адже його руйнує дощова вода.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Крім того, міст руйнує дощова вода, адже за проектом вона повинна стікати в Дніпро за спеціальними конструкціями, але зараз вони не "працюють", а тому дощова вода капає на метал, що призводить до його корозії", - додав Позняків.

На думку експерта, всі металеві конструкції потрібно очистити від сміття, загерметизувати ті ділянки, де тече вода на метал, а також провести детальне обстеження мосту і вже потім визначити, як потрібно проводити реставрацію.

Нагадаємо, "Зеленський, виходь!" Розлючені харків'яни оточили кортеж президента, тривожне відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні масово закривають школи, кількість з кожним роком зростає: чому так відбувається.

Також "Знай.ua" писав, що речниця Зеленського Мендель потрапила у неприємності через поїздку до Станиці Луганської: на фото помітили...