Українських водіїв будуть карати штрафами за перевезення дитини без автокрісла. У другому читанні даний законопроект підтримали 332 депутати.

Відповідна заява з'явилася на сайті Верховної Ради.

Новий закон передбачає штраф для водіїв, які перевозять дітей до 12 років та зростом до 145 сантиметрів машині без спеціальних засобів, які фіксують дитину ременями безпеки.

Водієві загрожує штраф за порушення правил перевезення дітей в розмірі 30 неоподатковуваних податком мінімумів, тобто 510 гривень. Повторне порушення потягне за собою штраф у 850 гривень.

Дитина, Pixabay
Дитина, Pixabay

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У законі вказані спецзасоби, однак голова Всеукраїнської таксомоторної асоціації Андрій Антонюк прокоментував нововведення у Правилах дорожнього руху і навіть знайшов цікаву лазівку. Про це він повідомив в ефірі ObozTV.

"Ніяких автокрісел ніякий закон не ввів. Можливо, "слуги народу" дійсно хотіли таку новину зробити, але "турборежим" зіграв з ними злий жарт. Я навіть листувався з депутатами з транспортного комітету. Я їм кажу – ви написали в законі, що забороняється перевозити дітей у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину. Що таке спеціальні засоби, закон люди не внесли", – пояснив Антонюк.

Експерт пояснив, що на сайті ВР є визначення категорії "спеціальні засоби": гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ.

"Якщо везете двох дітей, одному даєте палицю, іншому наручники, і тоді ви дотримуєтеся правил дорожнього руху", – зазначив він.

Нагадаємо, за перевезення дитини в машині будуть карати.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві запустили продаж паркувальних абонементів через Приват24.

Також Знай. ua писав, що недопалок повз урну в Києві може коштувати 2 тисячі гривень.