Боснійські дітлахи, що гралися на зруйнованих руским міром вулицях найбільше запам’ятались із фото 90-х років. Про це написав Харитін Старський на своїй сторінці у facebook. Історію, яка розчулить навіть найчерствіші серця розповіли українцям.

"На початку 90-х мій батько, офіцер ЗСУ, привозив зйомки з колишньої Югославії. На тих кадрах було чимало страшного, але мені найбільше запам'яталися боснійські дітлахи, що гралися на зруйнованих рускоміром вулицях", - написав Старський.

За його словами, зародки рускоміра існували вже тоді, це були так звані "русскіє добровольчєскіє отряди", що воювали разом із сербськими четніками.

За словами чоловіка, до початку війни багато наших патріотів наївно захоплювалися сербами, аж поки вони не приїхали убивати українців на Донбасі, як вони убивали боснійців.

"У ті дні я дивився кадри зі своїми боснійськими однолітками, що гралися відстріляними тубусами від РПГ-22 у спаленому Сараєві, і гнав від себе думки про те, що ось така сама війна, страшна війна у самому центрі сучасної, цивілізованої Європи може розгорітися у нас, в Україні", - зазначив користувач.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином Старський пояснив, чому йому так дико сприймати те, що відбувається на вулицях прифронтових міст. Страшно, коли там спокійно гуляють мами та бабусі з дітлахами.

Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС
Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС

"І все б нічого, але всього в кількох кілометрах від вас працюють російські "утьоси". Гучно розривається російська міна, яку разом з іншими "крупами" та "макаронами" привезли бойовикам у білому гумконвої "турботливі" мишебратья. Літня бабуся, біля якої грається малий у яскравій оранжевій куртці, лише на мить з тривогою озирається на звук прильоту, але поволі йде далі. Вони вже давно звикли", - додає автор допису.

Він впевнений, що бойовики нікуди не зникнуть, російський терор не пройде сам собою. Єдиний правильний спосіб боротьби з терористамии - це відправити їх у рідну Астрахань чи Йошкар-Олу в рефрижераторі, усіх до одного, бо саме так працює визвольна війна.

"Українські воїни ніколи не були загарбниками. І що б там не розповідали ворожі медіа, ми - захисники, тому правда на нашому боці. Хотілося б, щоб і решта людей зрозуміла це. Бо приходить момент, коли ні слова, ні домовленості не рятують від ворожих снарядів", - завершує він.

Нагадаємо, що протимінна група НАТО SNMCMG2 у складі четвірки тральщиків пішла з одеського порту.

Як повідомляв портал Знай.ua, комерційні судна країн-членів НАТО заходять у порти в окупованому Криму.

Також портал Знай.ua писав, що розкрили плани окупантів, для чого вони будували Кримський міст. Росіяни з самого початку прагнули заблокувати вхід в Азовське море.