Пенсію за віком в Україні зовсім скоро будуть призначати автоматично. При цьому розрахунок розміру виплат можна буде зробити онлайн. Про це повідомляється в Указі №837/2019 президента України Володимира Зеленського.

В Указі передбачено створення Кабінетом міністрів низки законопроектів у цій сфері.

Так, вже до кінця 2019 року в Україні мають намір надавати більшість адміністративних послуг в електронному вигляді, в тому числі це стосується пенсійного забезпечення з урахуванням потреб громадян з інвалідністю.

Вже до кінця року на сайті ПФУ повинен заробити "Пенсійний калькулятор", який зможе автоматично розраховувати розмір пенсійних виплат.

Українські пенсіонери, Ukr Media
Українські пенсіонери, Ukr Media

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В Україні також планується до 30 червня 2020 року ввести наступні зміни:

  • механізм автоматичного, без звернення особи, призначення пенсій за віком після досягнення пенсійного віку;
  • обов'язкову професійну накопичувальну пенсійну системи для працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників.

Нагадаємо, скільки і коли доплатять українцям.

Як повідомляв Знай. ua, Мінсоцполітики зменшить виплати при народженні дитини.

Також Знай. ua писав, що українцям перерахують пенсії в три етапи.