Група дослідників в Приморську (Запорізька область) збирає певну суму грошей для експедиції, за результатами якої, можливо, доведеться переписувати підручники з історії. Найцікавіше і найголовніше — їхати учасникам експедиції нікуди не потрібно.

Всі роботи з пошуків пройдуть в місті, причому, під землею. Виявилося, що під Приморськом, знаходиться мережа древніх підземних комунікацій, за допомогою яких, не виходячи на поверхню, можна потрапити практично в будь-яку точку міста. Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Олександр Шербаков за допомогою біолокаційної рамки шукає пустоти під землею Приморська, МИГ
Олександр Шербаков за допомогою біолокаційної рамки шукає пустоти під землею Приморська, МИГ

Дослідник В'ячеслав Тарасенко навіть спробував пройти по підземеллю, але дуже швидко повернувся, поскаржившись на нездужання. За його словами, метрах в тридцяти від входу присутній якийсь газ. Дихати ним важко, паморочиться голова.

Далеко не перший рік займається пошуковими роботами краєзнавець Олександр Щербаков, він про підземні комунікації Приморська знає багато. Він розповів, що вже був під містом і виявив там ритуальний бронзовий кинджал, вік якого, як оцінили фахівці, може перевищувати 3,5 тисячі років. Особливий захват знахідка викликала у відомого українського археолога і письменника, уродженця Приморська Юрія Шилова. Зараз кинджал знаходиться в музеї "Київська фортеця". Олександр розповів, що виявив його на глибині 35 метрів.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Приморськ, МИГ
Приморськ, МИГ

Підземні комунікації Приморська дуже давні. Створювали їх явно не ногайці, які колись жили на території сучасного Приморська (до 1964 року він і називався Ногайськом — ред.). Найімовірніше, ногайці свої аули – а їх у безпосередній близькості від Азова було три, просто прив'язали до трирівневого підземелля на березі моря і використовували його в якості укриття, як варіант. Однак, залишається питання: "Хто ж тоді створив на березі моря ціле підземне місто, перший ярус якого знаходиться на глибині шість метрів, другий – 15 і третій в 30-35 метрів?". На жаль, відповіді поки немає. Тому вчені збираються в експедицію.

Нагадаємо, ховає людей живцем і руйнує будинки: на Запоріжжі вирує страшна стихія, деталі.

Як повідомляв Знай.uа одеські пляжі перетворилися на кладовище, мертві тіла всюди: кадри нажахали Україну.

Знай.uа писав, Україні передбачили страшну долю Югославії: "Діти на зруйнованих руськім міром вулицях".