Для українських пенсіонерів готують ряд нововведень. Президент України Володимир Зеленський видав Указ № 837/2019. Документ передбачає низку законопроектів, покликаних змінити систему виплат пенсіонерам. Наразі 51% пенсіонерів отримують виплати у Приватбанку.

Зокрема, передбачається, що до 31 грудня поточного року в Україні більшість адміністративних послуг надаватимуть в електронному вигляді. Це стосується і пенсійного забезпечення з урахуванням потреб громадян з інвалідністю.

На сайті ПФУ також до кінця року запрацює "Пенсійний калькулятор" для автоматичного розрахунку розміру пенсійних виплат.

Пенсіонери, Сьогодні
Пенсіонери, Сьогодні

Також до 30 червня 2020 року проведуть наступні зміни:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще
  • призначення пенсій за віком буде відбуватися автоматично, по досягненні громадянином пенсійного віку;
  • для працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, буде в обов'язковому порядку введена професійна накопичувальна пенсійна система.

Пенсіонери, Zakon
Пенсіонери, Zakon

Також до кінця 2020 року уряд хоче запровадити адресний підхід надання комплексної соціальної підтримки населенню, створивши дієву систему здійснення верифікації моніторингу соціальних виплат, зокрема, пенсій.

Нагадаємо, працюючим пенсіонерам перерахують виплати.

Як повідомляв Знай. ua, скільки і коли доплатять українцям.

Також Знай. ua писав, що в Україні працюючим пенсіонерам перерахують виплати.