Інформацією про те, що соціальна мережа інстаграм міцно-міцно прикувала до себе увагу інтернет-користувачів вже нікого не здивуєш, адже всі це прекрасно знають. Деякі користувачі вже переросли в новий напрямок блогерів, які діляться на своїх сторінках різними фото і відео або з заходів, або ж особистими фото. Переглядаючи різні акаунти можуть сподобатися як фото, так і відео, які користувач захоче завантажити до себе на телефон або ж на комп'ютер. Але серед основних функцій інстаграма просто немає такої можливості. І кожен, хто хоча б раз стикався з такою потребою знає, що це дуже важливий елемент, який розробники явно не врахували. До того ж соціальна мережа показує фотографію в меншому розширені, ніж вона є насправді. Якщо нам необхідно розглянути якийсь елемент фото, наприклад деталь одягу або ж місце, де зроблений знімок, то збільшуючи фотографію в телефоні або ж в браузері ми не зможемо побачити чітку картинку. Звичайно можна написати тій людині, якій належить фото або відео і попрохати його вислати вам їх на пошту, але далеко не кожен зайнятий інтернет-користувач захоче витрачати свій час, що б ви насолодилися його творчістю в широкому форматі. У матеріалі ми докладніше розповімо про те, як же можна зберегти фото або відео на свій комп'ютер без установки додаткових програм.

Існує декілька способів завантажити фото та відео з інстаграм, matritca.kz
Існує декілька способів завантажити фото та відео з інстаграм, matritca.kz

Зберігаємо фото і відео за допомогою Mozilla Firefox

Для багатьох інтернет-користувачів інформація про те, що скачати фото і відео з інстаграма найпростіше можна через Мазілу фаєр фокс стане справжньою несподіванкою. Так як за фактом в буденності цей браузер далеко не в фаворі. Щоб все-таки провести потрібне скачування, через цей браузер, то необхідно натиснути на ту картинку, яка нас цікавить і натиснувши правою кнопкою мишки вибрати підпункт під назвою «інформація про сторінку». Перед очима з'явиться нове вікно, де нам потрібно буде вибрати «мультимедіа», а далі знаходимо і тиснемо на функцію «зберегти як ...» і вибираємо папку або ж просто робочий стіл куди буде зберігається вибране фото або картинка. При збереженні зображення обов'язково потрібно звертати увагу на розмір файлу. Подібним чином скачуються з інстаграма і відео файли. Коли ми знайшли потрібний відеофайл, то клацнути мишкою потрібно не на саме зображення відеофайлу, а поряд з ним і також в списку потрібно вибрати те розширення яке вас цікавити і натискаємо «зберегти». Як бачимо, завантажити потрібні файли можна всього за кілька миттєвостей.

Як завантажити знімки та відеозаписи з інших браузерів

Якщо ж для вас видається не раціональним завантажувати додатковий браузер, яким ви не будете користуватися як основним, то можна завантажити фото і відео з інстаграма за допомогою інших браузерів. Так, наприклад, щоб завантажити потрібні файли на комп'ютер через Google Chrome, то в браузері необхідно відкрити фото, натиснувши правою кнопкою мишки і вибрати підпункт «перегляд коду сторінки». Можна і не морочитися з кліками по мишці, можна просто на клавіатурі ввести комбінацію Ctrl + U. Втім разом з цією командою викликається ще й ряд незрозумілих на перший погляд рядків. Але не варто бентежити себе позначенням всіх рядків, і далі просто потрібно натиснути Ctrl + F, або ж можна обійтися і однією клавішею і натиснути на F3. Щоб не вводити себе в оману від виду клавіатури слід попередньо ознайомитися з тим, де ж знаходиться, та чи інша комбінація символів командних завдань.

Яка б з двох названих комбінацій не була обрана і натиснута все одно перед користувачем відкриється вікно пошуку потрібних символів на даній сторінці. У вікні пошуку потрібно написати .jpg. Навіть інтернет-дилетант прекрасно знає, що ці три літери позначать формат фото і картинок, які завантажуються в соціальні мережі або ж просто на інтернет сторінки. Із загального ряду запропонованих комбінацій нам необхідно вибрати першу з них. Для наступного кроку нам потрібно створити ту інформацію, яка вказана між лапками. Цей рядок досить довгий, але без нього, ми не можемо перейти до наступного кроку.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після цього нам необхідно відкрити нове вікно і туди вставити цей довгий рядок. Далі тиснемо на найвпливовішу кнопку на клавіатурі - на «enter» і переходимо за вказаною адресою. Якщо ж все виконано згідно з цією інструкцією, то перед користувачем має відкритися бажане фото, яке можна буде просто завантажити, як стандартну картинку з інтернету і тоді вже в потрібний час подивитися, що вдалося завантажити і переглянути файли на комп'ютері.

Якщо ж потрібне фото не відкрилося, то значить, щось пішло не так і потрібно просто перевірити чи вірно ви скопіювали символи з довжиною рядка. Буває так, що користувач через неуважність пропускає або першу, або після днюю букву або цифру. Щоб виправити становище необхідно просто заново завантажити всю рядок і виконати ті ж маніпуляції.

Опера від хрому в цьому плані практично не відрізняється, маніпуляції потрібно проводити все ті ж. Винятком є ​​той момент, коли натискаємо правою кнопкою мишки на сам малюнок або фото, то потрібно вибрати підпункт «вихідний текст сторінки». Інший варіант, як і в гугл хром, можна натиснути Ctrl + U і також саме викликаємо вікно пошуку за допомогою комбінації Ctrl + F. Далі знаходимо нам потрібну адресу малюнка відповідно вводимо формат .jpg. Якщо ж нам необхідно завантажити відео, яке, як нам здається, є тільки в інстаграме, то там, де формат потрібно вводити не .jpg а .mp4. І з цього ж прикладу, як і з фотографією копіюємо перший адресний рядок також без лапок по обидва боки. Вводити скопійований рядок необхідно в новому вікні цього браузера після чого відеофайл можна зберегти, просто натиснувши на праву кнопку миші і вибрати потрібну функцію. Після цього скачані відео можна з легкістю переглядати на вашому комп'ютері, через стандартний або спеціальний плеєр.

Як зберегти фото і відео на Android

Не завжди є така необхідність завантажити бажані файли на комп'ютер, також може бути така необхідність як скачування фото і відео з інстаграм на Андроїд. Для цього існує ряд додатків, частина з яких безкоштовні, а деякі за своє використання, так би мовити за експлуатацію свого ресурсу пропонують користувачеві вносити певні фінанси для продовження співпраці.

Найбільше завантажень має програма FastSave for Instagram. Ця програма явно в фаворі так як вона має більше мільйонів завантажень. Примітно, що додаток абсолютно безкоштовний і дозволяє по максимуму його використовувати - завантажуючи фото і відео. Також через цей додаток можна робити і репости. Вибираючи збереження файлів через це джерело, вони з'являються у вас в галереї.

Як завантажити фото і відео з інстаграму на телефон, lifehacker
Як завантажити фото і відео з інстаграму на телефон, lifehacker

Інша програма, яка також заслуговує увагу має назву QuickSave for Instagram. Програма нехай і не сама, але теж дуже швидка. Щоб через додаток завантажити фото і відео спершу необхідно зайти в сам додаток, далі треба відкрити інстаграм і клікнути на збереження посилання на те фото або відео файл, який вас цікавить. Після цього знову поверніться в сам додаток і просто клікніть на іконку скачати. Після цього обраний файл з'явитися у вас в галереї.

Така програма Insta Download зручна тим, що працює і відкривається і без входу в інстаграм. Щоб отримати фото або відео через цей ресурс потрібно просто скопіювати посилання з обраного об'єкта, а також вставити її в програму. Досвідчений додаток автоматично проведе завантаження файлу в свій ресурс, а вам потрібно буде просто взяти і зберегти собі картинку або фото в галерею телефону або планшета.

Додаток Regrann більшою мірою призначений для репосту з однієї соціальної мережі в іншу і між сторінками, але тим не менше при необхідності за допомогою програми також можна зберігати вибрані дані. Зручно, що для використання програми потрібно просто завантажити посилання на фото або відео і програма автоматично сама вам запропонує кілька опцій серед яких: репост, збереження в галерею або ж тимчасове збереження об'єкту для подальшої відправки. Ця програма, як і ряд інших дозволяє поділитися обраним фото в декількох соціальних мережах. Ця програма дозволяє робити репости без використання водяних знаків, що дуже навіть на руку, адже це і не псує фотографію і не порушує, власне, ні чиїх авторських прав.

Втім, це далеко не всі існуючі додатки для скачування фото і відео з інстаграм. На сьогоднішній день їх існує більше десяти штук, так, що до цього переліку можна додати безліч додатків. Розробники невгамовно трудяться над тим, щоб інтернет-користувачі, перебуваючи перед своїми комп'ютерами мали повну свободу дій, а також в будь-який час могли отримати потрібні фотографії і відеоролики.

Якщо такі, перераховані вище варіанти вам не до смаку, то ви можете по-старому завантажувати картинки і фото древнім, але ефективним скріншотом екрану. Але варто пам'ятати, що, отримуючи фото таким чином можна домогтися якісного формату. Навіть при найменшому наближенні ми будемо бачити зернистість, а при сильному наближенні нас чекає неминуча розмитість.

Втім якщо дійсно є така необхідність і потрібно отримати бажане фото або відео, то варто крок за кроком виконати всі зазначені рекомендації і тоді ваші комп'ютери будуть прикрашати гарні і якісні фото, а також ряд смішних і пізнавальних відео, які ви тільки зумієте знайти на просторах інстаграму.