14 листопада управління верховного комісара ООН з прав людини назвало кількість жертв збройного конфлікту на Донбасі з березня 2014 року до 31 жовтня 2019. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, загальне число загиблих і поранених – від 41 тисяч до 44 тисяч осіб з березня 2014 року до 31 жовтня 2019 внаслідок конфлікту на Донбасі.

З них 9750 осіб – це комбатанти, тобто люди, які зі зброєю беруть участь у бойових діях з обох боків фронту. За даними ООН, за час конфлікту на сході країни загинули 4100 українських військових.

українські військові, фото: Донбас Times
українські військові, фото: Донбас Times

Серед бойовиків "Л/ДНР", яких ООН називає "членами збройних груп", ліквідовано 5650 осіб. При цьому жертви серед цивільних складають 25-26% від загальної кількості.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"В 2014 році приблизна частка цивільних осіб у загальній кількості смертей, пов'язаних із конфліктом, складала 33-34%, тоді як в 2019 році він оцінюється у 4-5%", - вказується в звіті ООН.

військові навчання
військові навчання

З початку цього року на Донбасі загинули 25 цивільних жителів, а 130 отримали поранення. Уточнюється, що найбільше людей – 17 загинули від мін. Ще 7 людей загинули в результаті артилерійських обстрілів, одна людина – в результаті ДТП за участю військових.

Нагадаємо, Володимир Путін заявив про підтримку розведення військ по всій лінії фронту на окупованому Росією Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник РНБО Сивохо знайшов шлях до повернення Донбасу, вирішив почати з людей.

Також портал Знай.uа писав, що суд ООН у Гаазі визнав свою юрисдикцію над судовим позовом України проти Росії.