Стало відомо, що через невелику аварію на ТЕС більша частина Луганщини може залишитися без електроенергії. Експерти заявляють, що дану проблему терміново потрібно вирішувати, так як область може опинитися на порозі серйозного колапсу. Про це повідомляє Час Пик.

Жителі Луганська залишилися без електроенергії

Так, за словами експерта, екс - радника міністра енергетики Сергія Чеха, питання спеціальної вартості на газ для Луганської ТЕС необхідно було вирішувати ще у липні 2019 року.

"Ще в липні, коли перейшли на газ, потрібно було давати спеццену на газ. Є прайскепы (граничні ціни на електроенергію, встановлюються НКРЭКУ), з таким паливом (газом) збиток ще більше. За основною енергосистемі енергоблоки можуть зупинятися вночі, щоб не працювати у збиток, але тут такої можливості немає, і граничні ціни прайскепы вбивають всю економіку", - заявив експерт.

Також він вважає, що потрібно розблокувати постачання вугілля, про що вже говорив міністр енергетики і навколишнього середовища Олексій Оржель.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жителі Луганська залишилися без електроенергії

На думку директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, якщо проблему Луганської ТЕС не вирішать, то взимку область може залишитися без тепла та електроенергії. Про це він повідомив "УНІАН".

"Уряд не може знайти рішення, тому що інакше буде соціальну кризу в регіоні... Ця станція, від неї залежить велика частина жителів, їх енерго - та теплопостачання. Не можна допустити, щоб були перебої в її роботі. Уряду необхідно виробити ту модель, яка б забезпечила область і її жителів енергоресурсами", - сказав керівник.

Нардеп Вікторія Гриб в інтерв'ю "Діалог" повідомила про першочергову проблему всієї Луганської області.

"Першочерговою проблемою сьогодні є продовження роботи Луганської ТЕС. Сьогодні ТЕС працює тільки на одному блоці і працює на газу. Це значить - збитки кожні добу, 2,6 млн грн. Сьогодні держава, керівництво держави, керівництво компанії роблять все можливе для того, щоб розблокувати постачання вугілля на Луганську ТЕС. Жителі Луганська залишилися без електроенергії Проблема дуже актуальна: якщо стане станція - не буде енергії у всій області. Якщо не буде електроенергії не буде водопостачання та інших послуг. Сьогодні це найбільша проблема", - заявила нардеп.

Нагадаємо, яким чином можна заплатити за світло через інтернет.

Як повідомляв портал Знай.ua, після саміту БРІКС Володимир Путін заявив, що РФ готова при прямих поставках газу знизити ціну на 25%.

Також портал Знай.ua писав, що в Прикарпаття обленерго буде відключати світло за старі борги.