В Україні Пенсійний фонд зовсім скоро буде призначати пенсії за віком автоматично. Про це повідомлялося в указі глави держави Володимира Зеленського №837/2019.

Пенсіонери

Так, Кабінету міністрів велено до 31 грудня поточного року вжити заходів щодо:

  • отримання відомостей про суми виплачених доходів, розвитку електронних послуг за призначенням пенсій, отримання інформації для оформлення листків непрацездатності;
  • внести в особистому кабінеті застрахована особа на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду послуги з автоматичного розрахунку прогнозного розміру пенсії за відповідними даними ("Пенсійний калькулятор").

Таким чином, вже до 2020 року для автоматичного перерахунку пенсій має запрацювати так званий "Пенсійний калькулятор".

Починаючи з 2020 року в країні більшу частину адміністративних послуг переведуть в електронний вигляд.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери

Також до 30 червня наступного року має запрацювати механізм автоматичного призначення пенсій по досягненні конкретного пенсійного віку. Більше того, буде впроваджуватися обов'язкова професійна накопичувальна пенсійна реформа для працівників, які працювали з шкідливими та важкими умовами праці.

До 31 грудня наступного року буде відпрацьовуватися адресний підхід надання комплексної соціальної підтримки громадянам та створення дієвої системи здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соцвиплат.

На сьогоднішній день ряд послуг Пенсійного фонду переведені в онлайн. Наприклад, запровадили нову модель звернення громадян за призначенням пенсії через веб-портал електронних послуг відомства ("Е-пенсія").

Нагадаємо, що Володимир Зеленський, президент України підписав указ №837/2019 "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави", згідно з яким для українських пенсіонерів зміниться система державних виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, народні депутати проголосували за проект державного бюджету на 2020 рік. А, отже, це передбачає збільшення пенсій, а також мінімальної зарплати.

Також портал Знай.ua писав, що уряд анонсував нове підвищення пенсій, яке затвердив держбюджет на 2020 рік.