Відтепер на водіїв, які перевозитимуть дітей без автокрісла, чекають серйозні штрафи. Відповідний закон вже підписав глава держави Володимир Зеленський, повідомила прес-служба президента.

Відзначимо, що ще у жовті Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає штрафи за порушення правил перевезення дітей. Відтак, згідно до закону, за перше правопорушення водій муситиме заплатити 510 грн, а за повторне – 850.

Тоді зазначалося, що це допоможе підвищити рівень безпеки дітей на дорозі, та сприятиме зменшенню ДТП та смертності дітей. Наразі відповідний закон вже підписав президент України Володимир Зеленський.

Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko
Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko

Зауважимо, що якщо закон зрозумілий для батьків, то нічого не ясно зі службами таксі, адже в ухваленому законопроекті наразі не прописано, чи притягуватимуться до адміністративної відповідальності за перевезення дітей без автокрісел таксисти.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадуємо, що в Одесі біля трамвайного вагона прямо на ходу вивалилось скло.

Раніше портал Знай.uа писав, що небезпечні Богдани: переповнена маршрутка розвалилася на ходу. Очевидці повідомляють, що таке для них, на жаль, не новина

Також Знай.ua повідомляв про те, що у Києві неадекватний чоловік спалив дотла автобус Ikarus.