Звичайні українці зможуть "штрафувати" водіїв, які дозволяють собі неправильно паркуватись.

Про це повідомляють ЗМІ.

Кожен з вас мабуть постійно бачить автомобілі на дорогах та дворах, власники яких повністю нехтують правилами дорожнього руху та дозволяють собі паркуватись, де тільки захочеться.

Відзначається, що група активних людей створила спеціальний додаток, який покликаний зробити популярними автохамів та так званих героїв парковки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того відзначається, що для того щоб долучитись до акції вам необхідно встановити спеціальну програму на свій смартфон, сфотографувати порушника та відправити фото по спеціальній адресі. Після оцінки інформації активістами, вона оформлюється у офіційний лист до поліції.

Нагадаємо, відповідно до нових правил ПДР автомобіль вважається припаркованим неправильно, якщо стоїть:

на проїжджій частині, займаючи два і більше ряди; на залізничних переїздах і трамвайних коліях; на естакаді; на мосту, шляхопроводі або під ним в тунелі; на пішохідному переході і перехрестях або ближче 10 метрів від них, крім випадків зупинки для надання переваги в русі; ближче 10 метрів від дорожніх робіт і в зоні їх виконання; ближче 30 метрів від зупинки маршрутних транспортних засобів; в місцях, де буде неможливим зустрічний роз’їзд або об’їзд зупинився транспортного засобу; ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій.

Крім того відзначається, що за порушення вказаних норм, або неспоєчасну сплату послуг паркування на платному майданчику загрожує штраф у 20 кратному розмірі від вартості години послуги користування парковки.

А парковка на місцях для пільговиків, особами, які не мають відповідних прав, тягне за собою накладення штрафу у 30-кратному розмірі від вартості однієї години послуги.

"Ми звертаємось до органів національної поліції з письмовою заявою про вчинення адміністративного правопрушення. У свою чергу національна поліція немає права нам не відповісти і немає права не розглянути звернення", – зазначив юрист активістів Володимир Крикун.

Нові правила гри: в силу вступають зміни до закону про паркування

Нагадаємо, українці отримуватимуть автономери по-новому.

Як повідомляв "Знай.ua", київських водіїв продовжать доїти за потрійним тарифом.

Також "Знай.ua" писав, що любителів неправильно паркуватися покарають по-новому