Українці отримуватимуть автомобільні номери по-новому. Для водіїв процедуру їх отримання спростили.

Про це повідомили представники МВС.

Серед нововедень, то тепер автовласникам не потрібно відвідувати сервісний центр МВС.

Зробити це можна не виходячи з дому, на спеціальному сайті. Також проект передбачає спрощення процедури перенесення іменних номерів із одного автомобіля власника на іншого.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

При цьому наголошується, що основні вимоги залишаться колишніми.

Автомобільні номери по-новому

Для того, щоб отриати новий номер чи перенести старий на інше авто, водій повинен обзавестися електронним цифровим підписом. А на сайті сервісного центру пслід заповнити анкету із зазначенням регіону реєстрації та бажаної комбінації знаків на номері.

Передбачається доставка номерів додому або отримання їх у призначений термін у сервісному центрі.

Тепер і оплатити послугу також можна онлайн.

Через два тижні після оформлення замовлення на сайті клієнт отримає макет номерів для затвердження. Нових номерыв доведеться потім чекати близько місяця.

автомобілі

Після чогоприблизно через 10 днів потрібно буде зробити один візит до офісу МВС, щоб отримати новий техпаспорт із занесенням у нього індивідуального номера.

Також проект наказу обіцяє спростити перенесення наявного у власника іменного номера на його наступну машину -— процедура повинна здійснитися за день у межах сервісного центру.

За словами правоохоронців цінова політика на індивідуальні номерні знаки збережеться на тому ж рівні.

індивідуальний номер

Щодо ціни питання, то, наприклад, декілька табличок із першими трьома знаками обійдеться у 300 грн., кожен наступний коштуватиме 90 грн. "Картинка" — логотип на номері — обійдеться у 500 гривень.

Дивіться: посвідчення водія по-новому. Що змінилося для українців?

Нагадаємо, водіям розповіли, скільки нових автомобілів цього року поповнили український ринок.

Як повідомляв портал Знай.ua, українським водіям можуть дозволити кермувати автомоблем без водійських прав чи інших документів.

Також Знай.ua писав про те, що у столиці помітили чимало автомобілів з маловідомими знаками на номерах. Водіям показали карту з новими номерами по областях.