Православна церква України не засуджує використання вірянами біометричних паспортів і заявляє, що він є лише одним із проявів науково-технічного прогресу.

Про це йдеться у заяві ПЦУ на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

У ПЦУ наголосили, що ніякої релігійної основи в біометричному паспорті немає: В"тім, насправді Православна Церква України не засуджує використання вірянами біометричних паспортів, адже вони є лише одним із проявів наукового і технологічного прогресу. Жодного релігійного підґрунтя у біометричного паспорта немає".

Біометричний паспорт
Біометричний паспорт

У дописі йдеться, що сучасні технології стали незамінною частиною нашого життя. А збір біометричної інформації використовується "на благо".

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Те, що з Писання відомо, як "печать антихриста", може бути прийнято тільки за усвідомленого вибору людини, яка зречеться Бога. Таємно, через технології, без відома самої особи ніхто не зможе зробити віруючого християнина слугою диявола", — додали в церкви.

У ПЦУ заявили, що біометричні паспорти — одна з можливостей і способів пізнання світу — "вони не здатні віддалити або наблизити нас до Господа, зробити більшим чи меншим християнином".

"Паспорт допомагає швидко встановити особу і допомогти їй, якщо виникне така необхідність, або затримати особу, якщо вона порушила закон. Тобто, щиро вірянину, якому нема чого приховувати, який живе законослухняно, боятися нема чого", — пояснили в церкві.

Чи є загрозою біометричний паспорт? Навколо цього питання точаться суперечки серед представників різних конфесій. Чим...

Geplaatst door Православна Церква України op Zondag 17 november 2019

Нагадаємо, отримають паспорт та вмонтують чіп: що незабаром чекає на власників домашніх улюбленців, деталі.

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, заробітчани загинули в Польщі: опинилися в холодильній камері, подробиці злочину.