Українцям дозволять знімати готівку в торгово-сервісних мережах. Відповідну постанова вже оприлюднив Нацбанк.

Так, скоро власники карток зможуть отримувати кеш в магазинах, ресторанах, аптеках, на автозаправках і в масі інших місць, де встановлені касові апарати і підключений відповідний сервіс. Про це пише "Страна".

Зазначимо, що торговці можуть стати хорошою альтернативою банкоматів і банківських відділень. На думку фінансистів, люди будуть знімати гроші і в магазинах.

"Середню суму зняття оцінюю в 500 грн. Комісію за зняття можуть встановити в межах 2% від суми", - вважає заступник голови правління Forward Bank Андрій Прусов.

ПриватБанк, Україна.ру
ПриватБанк, Україна.ру

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Крім того, стримуючим фактором при видачі гривні в магазинах може стати поточний залишок у касі. Але фінансисти очікують активного поширення нової послуги, як тільки НБУ затвердить відповідний документ.

"Послуга буде вигідна рітейлерам, так як дозволить знизити витрати на інкасацію і гроші будут швидше зараховуватися на розрахунковий рахунок. Для клієнтів залишаються відкритими питання сервісу, включаючи інформацію про наявність достатньої суми у касі та необхідності простоювання у загальній черзі", - додав експерт.

Нагадаємо, коли в метро Києва з'явиться 4G-інтернет.

Як повідомляв портал Знай.uа, киян готують до відмови від жетонів талончиків і переходу до є-квитків.

Також портал Знай.uа писав, як українці будуть купувати землю після відкриття ринку.